Feestweek 2015: Ringsteken tot Caroussel Bar

Foto: Dennis Mantz

BEVERWIJK – Live muziek, sportieve evenementen en een flinke dosis gezelligheid gaan al vele jaren hand in hand tijdens de Beverwijkse feestweek. Van 11 tot en met 16 augustus 2015 bruist het weer van de activiteiten in het stadscentrum.

De kermis, terug op het Meerplein, zal vanaf dinsdag voor het nodige vertier zorgen. Woensdag begint de live muziek en is de Caroussel Bar, al 46 jaar een begrip in Beverwijk, voor even terug in de Meerstraat…! Natuurlijk mogen het ringsteken op de Zeestraat en de hardraverij op de winkelstraat dit jaar niet ontbreken.

10320266_717506744985177_3559944050992435066_nTraditie in Beverwijk: de paardenkoers. Laatste keer in richting van Stationsplein?

Zangers met feestgarantie

In deze speciale ‘pop-up editie’ van de Caroussel Bar zal op woensdagavond zanger Robert Steenhoven vanaf 20:00 uur voor de juiste sfeer zorgen. Zijn collega Bernard Karsten trad al menig maal op tijdens de Beverwijkse feestweek en zal donderdagavond in de Carousselbar van zich laten horen. Beide zangers zorgen er in korte tijd voor dat elk feest ook echt tot een feest wordt gemaakt! Karsten betreedt het podium al om 17:00 uur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEen bezoekje aan de Kermis op het Meerplein mag zeker niet ontbreken!

Nationale grootheden op het podium

Niemand minder dan DJ Jean zal vrijdagavond het podium aan de Breestraat bestijgen. Hij draaide in de grootste clubs over de hele wereld, van Berlijn tot Ibiza en van Oslo tot Tel Aviv. In eigen land scoorde hij hits als ‘The Launch’, ‘Love Come Home’ en ‘Every Single Day’. Ook bepaald geen onbekende is rapper Def Rhymz, al vanaf 1984 actief en daarmee behorend tot de eerste generatie rappers in ons land. Deze twee nationale muziekhelden zorgen voor een spectaculaire show op de Beverwijkse feestweek, die zal worden omlijst door de vooral regionaal zeer bekende DJ Volta. The Workmates terug op de planken.

Het beste van eigen bodem

Hou je van Nederlandse muziek? Dan zit je goed tijdens de Beverwijkse feestweek. Zaterdagavond zal coverband Alle Tijd optreden en op deze avond zullen de grootste meezingers voorbij komen! Alsof dat nog niet genoeg is, staan twee Nederlandstalige topartiesten geprogrammeerd. Eddy Walsh, elke maandagavond de vaste entertainer in het Amsterdamse café Bolle Jan, komt naar Beverwijk. Zijn single ‘Ik Heb Het Heerlijk Naar Mijn Zin’ werd door veel collega-artiesten in het repertoire opgenomen en zijn uptempo versie van Koos Alberts’ hitsingle ‘Zijn Het Je Ogen’ scoorde goed in de hitlijsten. De tweede solist van deze avond is Lesley Williams. Hij brengt een indrukwekkende imitatie van André Hazes. Sluit je ogen, luister en… vrijwel geen verschil te horen met het origineel! Alle grote hits van Nederlands beroemdste levenspopzanger komen voorbij. Echt genieten voor de fans van het Nederlandstalige lied!

mvomtlanm0ztb49xc7xg5q3lc-duijn-wint-ronde-van-wolder-715x408Het laatste rondje is traditiegetrouw voor de renners.

Traditionele afsluiter

De wielerronde vormt al vele jaren de traditionele afsluiter van de Beverwijkse feestweek. Vorig jaar was er, ondanks het tegenvallende weer, toch heel wat publiek in het centrum aanwezig. Onder de overkapping ter hoogte van C&A sta je altijd lekker droog en geniet je niet alleen van het wielerspektakel maar ook van live muziek. Net als vorig jaar zal Trio Tjoe & Jeroen zorgen voor de juiste sfeer met covers van hits uit allerlei genres. Gezelligheid is bij voorbaat gegarandeerd!

 

Reacties