Zomermarkt in Wijk aan Zee

Foto: Wijk aan Zee: Zomermarkt

Op zondag 16 augustus is voor de tiende keer de kunst en boekenmarkt op het Julianaplein in Wijk aan Zee te vinden. Van 11 tot 17 uur kun je terecht voor; nieuwe boeken, oude boeken, eigen boeken, schilderijen, tekeningen, sieraden, workshops en zelfs een improvisatietheater; De Reiziger.

In 1987 schiep Toon Maas zijn clownspersonage ‘De Reiziger’: ‘…..ooit vertrokken, maar nooit gearriveerd, altijd onderweg met zijn spel van alle tijden en alle streken en altijd op het allergrootste podium: de straat’. Na ruim een kwart eeuw met ruim tweeduizend voorstellingen in ruim twintig landen is ‘De Reiziger’ terug. Onderweg heeft hij zijn masker afgezet, zich ontdaan van alle ballast tot aan de kern van spel en spullen. Slechts een koffertje en een kleine rugzak hebben de evolutie overleefd. Om de roffel te kunnen laten horen en de muziek, om de illusie en de magie tevoorschijn te toveren. Als vaste voorstelling of mobiel, burlesk of verstild, gerepeteerd en tegelijk uit de losse pols: net zoals het uitkomt bij de oude clown en de straat.

2015-08-10_14-09-01

De boeken en kunst markt zal altijd doorgaan; bij slecht weer is de markt te vinden in de Moriaan, Dorpsduinen nummer 4. Volg het laatste nieuws via facebook tipwijkaanzee.

Reacties