Op zoek naar leven in de sloot in het Steenstrapark

Foto: Dierendorp

Op woensdagmiddag 9 september gaan we in het Steenstrapark het leven in de sloot ontdekken. Ben je ook benieuwd welke dieren er allemaal in de sloot leven? Kom deze woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur naar het Steenstrapark en ga met een schepnet op zoek naar waterdieren! Wanneer je vanaf de Rousselstraat richting het water dat op landgoed Marquette uitkijkt loopt vind je ons vanzelf.

Je zou het misschien niet zeggen, maar in de sloot leven héél veel verschillende dieren. Met een schepnet gaan we op zoek naar dieren die allemaal in de sloot leven. Misschien vang je wel een stekelbaarsje of een libellenlarve! Met een loeppotje kun je de diertjes van dichtbij bekijken. Kun jij op de zoekkaart vinden hoe het waterdiertje heet dat je hebt gevangen? Iedereen is welkom en deelname is gratis.

NME centrum Dierendorp organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen en inwoners van Heemskerk en omgeving. Voor scholen zijn er leskisten te leen en worden er lesprogramma’s aangeboden. Ook zijn er geregeld tentoonstellingen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl of www.dierendorpheemskerk.nl. Dierendorp is gevestigd aan de Vrijburglaan 1 in Heemskerk.

Reacties