SundayFair: straattheater tot uniek handelswaar

Foto: Advertorial

De zomer is voorbij, de bladeren vallen. Het is tijd voor de Herfst-editie van de SundayFair! Op 27 september is er op de Breestraat in Beverwijk weer een unieke markt met bruisend spektakel.

De SundayFair vormt wederom een lint van kramen in het centrum van Beverwijk.  Vele trouwe standhouders geven weer acte de présence. Zij zullen samen met andere standhouders u verrassen met hun unieke aanbod van artikelen en producten!

Het hoort bij de SundayFair, bijzonder straattheater. Dit keer  geeft de  “Marskramer” .van 12.30 en 16.30 met tussenpozen vier voorstellingen. Vanaf  1225 trokken marskramers, warenmannen, venters door Europa. Met sterke verhalen sleten zij hun handelswaar – niet altijd van onberispelijke kwaliteit – in dorpen en steden. Met humor en hilariteit, met muziek en liederen uit alle streken, van alle tijden.

Maar ook is er “Skydreams”. Vanaf 13.00 uur kunt u drie keer gedurende de middag van hen genieten. Skydreams is vliegen als een vogel. Verbeelding, illusie en werkelijkheid verworden tot een indrukwekkend totaal. Zichtbaar geïnspireerd door Leonardo da Vinci. Een visueel en grensverleggend schouwspel. Bijzondere luchtacrobatiek op stelten door (menselijke) vliegtuigen, gespeeld en uitgevoerd door bewegingskunstenaars en  ondersteund door muziek en speciale geluidseffecten.

Mis het niet!  Het Zuiderzeemuseum uit Enkhuizen luistert de Breestraat op met een aantal  bijzondere oude ambachten, zoals kralen breien, hout draaien, glas blazen, kantklossen, netten breien, bootmodellen maken en manden vlechten. Ook kunnen (tegen een kleine vergoeding) klompjes versierd worden.

Het Centrum voor de Kunsten verzorgt gedurende de middag streetdancedemonstraties. En natuurlijk is er muziek! Van 12.30 tot 16.30 uur draait “DJ Play it again Sem” halverwege de Breestraat 78-toerenplaten op zijn bakfiets.

Op het terras van Gasterij ’t Meijershof speelt de “Band Liverpool”, een no-nonsense band met muziek uit de 60’s, 70’s en 80’s. Bij het terras van Noordeloos zijn er optredens van het in de wijde omgeving bekende duo “FF Luisteren”. De winkels zijn open, er zijn vele terrassen en het is vrij parkeren!

Kom, geniet, maak het mee! Het wordt weer een gezellige middag voor jong en oud op de Breestraat In Beverwijk!

Advertorial

Reacties