Kofferbakmarkt en Nostalgische filmmiddag

Foto: Fort Veldhuis

Op zondag 27 september is er op het weiland voor luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”, een gezellige kofferbakmarkt. De auto’s van de verkopers staan op het weiland en de verkoop is uit de kofferbak of van een kleed.

De kofferbakmarkt is van 11.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast is er een nostalgische filmmiddag met 16 mm films uit de Tweede Wereldoorlog, verzorgd door Willem Kleijn. De films die o.a. worden vertoond zijn: Duitse inval in Frankrijk, Rommel in Afrika, aanval op Dieppe, Landingen Normandië, geschiedenis Nederland 1940-1945, werking radar, Britse luchtmacht, journaal Kriegsmarine, bombardement op Philips Eindhoven.

De films worden afgespeeld op een originele 16 mm filmprojector. De filmmiddag vangt aan te 14.00 uur en duurt ca. 1.30 uur.

De spreker

Willem Kleijn is amateur fotograaf en filmer en is in het bezit gekomen van deze oude 16 mm filmprojector met de genoemde films.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis. Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur

Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1
1967 PS  Heemskerk

Reacties