Week van de Dementie

Foto: RKZ

Beverwijk – 21 september 2015 is door de Wereld Gezondheid Organisatie uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Het doel van deze dag is om meer aandacht te vragen en te krijgen voor dementie. De verwachting is dat door de toenemende vergrijzing steeds meer mensen te maken krijgen met een vorm van dementie.

De gemeenten van Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen zijn zich hiervan bewust en tekenen binnenkort een intentieverklaring. Deze verklaring is het startpunt voor verdere samenwerking en het uitwerken van deze dementievriendelijke gemeente.

Activiteiten

In de week van 21 september organiseert de dementieketen in regio Midden-Kennemerland samen met o.a. het RKZ, activiteiten waaraan alle inwoners van de gemeenten Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen kunnen deelnemen.

De geriaters van het RKZ zijn nauw betrokken bij deze activiteiten. Op dinsdag 22 september geeft geriater Hilje Wind een lezing over dementie. Deze lezing vindt plaats in de bibliotheek van Beverwijk (Kerkplein 5) en is van 19.30 uur tot 21.00 uur. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten georganiseerd. Zo stond er op de weekmarkten van Beverwijk, Castricum en IJmuiden een marktkraam (van 16 tot en met 18 september). Bij deze kraam konden bezoekers meer informatie krijgen over dementie en de gevolgen daarvan.

Uitzending Radio Beverwijk

Onlangs heeft geriater Janneke Damen uitgebreid gesproken over dementie en ouderenzorg in het RKZ in een uitzending van Radio Beverwijk. Heeft u het gemist en wilt u het graag terugluisteren? Dat kan via Radiobeverwijk.nl.

Kijk voor meer informatie over de week van dementie op de website vanViva!Zorggroep.

Reacties