‘Geld en andere frustraties’ in Grote Kerk

Foto: Esmeralda Wattel

BEVERWIJK – Op vrijdag 25 september 2015 verzorgt Raimond Bos een voorstelling in de Grote Kerk. Onder de noemer ‘Geld en andere frustraties’ zal hij vanaf 20:00 uur een aantal absurde theorieën, komische anekdotes en opgekropte frustraties op het publiek loslaten. De voorverkoop is inmiddels gestart. Kaartjes zijn, zolang de voorraad strekt, ook op de avond zelf aan de zaal te koop, maar kosten dan € 2,50 meer.

Veel mensen kennen Raimond Bos van zijn activiteiten in de media. Hij was te horen als presentator bij Radio Beverwijk, als lezer van verkeersinformatie in het RTL Ontbijtnieuws op televisie en schrijft voor diverse publicaties. Ook is hij eens per maand te horen als regiocorrespondent in het NCRV-radioprogramma ‘Plein 5’ op Radio 5 Nostalgia. Daarnaast is Raimond Bos presentator van evenementen, DJ, quizmaster en ondernemer. Dit jaar betreedt hij voor het eerst het podium met een eigen programma. Waarom? ,,Ik merkte dat ik onbekenden gemakkelijk aan het lachen kon maken op feestjes, dus riep ik een aantal jaren geleden dat ik in 2015 een eigen voorstelling zou gaan doen. Tja, nu is het 2015, dus nu moest het dan ook werkelijk gaan gebeuren.”

Wat het publiek ervan mag verwachten? ,,Mensen die mij enigszins kennen weten in welke hoek ze het zoeken moeten. Maar dat wil niet zeggen dat er geen verrassende elementen in zullen zitten. Integendeel! Het basisthema is geld, maar dat is zeker niet het enige thema dat ik aanroer. Maar eigenlijk is alles in ons leven altijd weer te herleiden naar geld. Die gedachte frustreert me wel eens. Als je geen geld hebt, kun je ook niet goed leven. Letterlijk. Denk er maar eens over na.” Krijgen we een programma met een boodschap? ,,Misschien wel, misschien niet…?! Er valt in elk geval voldoende te lachen. Het is geen conference, het is geen lezing, maar iets er tussenin!”, aldus Raimond Bos, die nog niet al te veel wil verklappen.

De voorstelling vindt plaats in de Grote Kerk van Beverwijk. Waarom daar? Raimond Bos: ,,In de Grote Kerk vinden tegenwoordig geen kerkdiensten meer plaats. Er is een vereniging opgericht die er allerlei activiteiten organiseert, van muzikaal intermezzo tot themabijeenkomst en van cultureel feest tot lezing. De ontmoeting staat er centraal en dus leek dit me een goede plek om mijn publiek te ontmoeten. Ik steun op die manier de vereniging en ik heb de vrijheid om te experimenteren. Dat spreekt me enorm aan.” Kaarten à € 10,- kunnen worden gereserveerd door een e-mail naar [email protected] te sturen. Aan de zaal kosten de kaarten op de avond zelf € 12,50 (indien nog beschikbaar).

Reacties