‘No balls at all’

Foto: Fort Veldhuis

Op zondag 4 oktober is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis, een presentatie over Art Starrat, de bommenrichter van de Amerikaanse B-17 bommenwerper met de nickname “No balls at all”.

Dit vliegtuig maakte op 24 februari 1944 bij Vijfhuizen een noodlanding. Dit is een unieke presentatie waarin Art Starratt zelf zijn verhaal over zijn oorlogservaringen doet, in een door Frits en Janny Herfst bewerkte video. Dit is een zeer uniek human interest verhaal. De presentatie vangt aan te 14.00 uur.

De spreekster

Jannie Herfst is voormalig journaliste uit de Haarlemmermeer en was jarenlang verbonden aan onze zusterstichting Crash 40-45. Jannie Herfst heeft voor deze presentatie contact gehad met Art Starrett, voor hij in 2012 overleed.

De Stichting

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Bijzonder bezoek

Een bezoek aan Fort Veldhuis op 4 oktober is, gezien deze interessante presentatie en de inhoud van het museum, meer dan de moeite waard. Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

Openingstijden 11.00 uur – 17.00 uur
Luchtoorlogmuseum “Fort Veldhuis”
Genieweg 1 Heemskerk

Reacties