EXPOSED opvallende foto-expositie

Foto: Yljas Roeper

Zaterdagochtend werd in het Beverwijkse centrum voor fotografie ISOO.nu  de  foto-expositie EXPOSED geopend. EXPOSED toont werk van Dineke van der Ploeg, Manuela van Hamont-Pinter en Pim Huijsmans, die alle drie dit jaar afstudeerden aan de Fotovakschool in Amsterdam.

Drie fotografen, drie bijzondere series
Dineke van der Ploeg wil met haar serie de kijker bewuster maken van beelden waar we naar kijken en waar we mee geconfronteerd worden. In een wereld waar het draait om ogenschijnlijke perfectie, wil zij de diversiteit van de mens laten zien. Het uiteindelijke resultaat is een gevarieerde serie waarin mensen ieder op hun eigen wijze hebben aangegeven over welk lichaamsdeel zij het meest tevreden zijn.

Manuela van Hamont-Pinter is op zoek gegaan naar de nieuwe generatie vrouwen die niet opgaan in een grijze massa omdat ze wat ouder zijn. In tegendeel: hun leeftijd en ervaringen maken hen alleen maar mooier!

Pim Huijsmans brengt met zijn foto’s over hoe de persoonlijkheid van zijn modellen is gevormd door hun ervaringen tijdens de oorlog en de emoties die hiermee gepaard zijn gegaan. De gedurende Exposed getoonde foto’s vormen maar een kleine selectie. In totaal maakte Pim Huijsmans 40 van dit soort portretten en verzamelde die, samen met de bijbehorende verhalen in een fotoboek ‘ 40 gezichten, 45 verhalen’.

EXPOSED is tot en met 21 november gratis te bezoeken bij ISOO.nu (Stationsplein 46, Beverwijk) op elke dinsdag- en donderdagavond van  20.00 – 22.00 uur en op de zaterdagen 24 oktober, 7 november en 21 november van 12.00 – 16.00 uur.

ISOO_poster_Manuela_700px_09_2

 

Reacties