Hond voor de klas

Foto: (Foto: Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren

Op woensdag 14 en 28 oktober krijgen de leerlingen van groep 3 van Panta Rhei De Zeearend aan de Pieter Cheeuwenlaan een ‘SnuffelCollege. Hiervoor krijgen ze bezoek van ‘Snuffelvrijwilliger’ Zoza de Leeuw met haar Australian cattle dog Hinto, die de kinderen leert om op een veilige en respectvolle manier met dieren om te gaan.

Sophia SnuffelCollege
Het SnuffelCollege is een scholenproject van de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren en heeft als doel: Een veilige omgang tussen hond en kind. In Nederland vinden jaarlijks 150.000 bijtincidenten plaats, waarbij vooral jonge kinderen vaak het slachtoffer zijn. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat de kans op hondenbeten met 86% afneemt als kinderen het gedrag van dieren beter begrijpen. De SnuffelColleges zijn dan ook primair gericht op het juist interpreteren van gedrag en lichaamstaal van de hond en het op een goede manier daarop reageren.

snuffelstage 1

SnuffelDiploma
Bij het eerste bezoek laat Zoza de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt Hinto mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs worden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. Alle kinderen die dat willen, mogen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop van de lessenreeks krijgt iedereen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.

Meer informatie over de Sophia SnuffelCollege op www.sophiasnuffelcollege.nl.

 

Reacties