Samen werken aan een mooier landschap

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zondag 7 november gaan duizenden natuurliefhebbers op 480 locaties verspreid over heel Nederland aan de slag om de natuur een handje te helpen.

Nederlandse natuur in topconditie
Het is voor de 15e keer dat LandschappenNL de Natuurwerkdag organiseert. De opzet is om zoveel mogelijk vrijwilligers te motiveren om op die dag, samen met vrienden, buren en andere natuurliefhebbers, te helpen met bijvoorbeeld snoeien, hooien, schoonmaken van poelen, knotten van wilgen, maken van takkenrillen en nog veel meer. Op deze manier kan iedereen meehelpen om de natuur in Nederland in topconditie te houden.

Landschap Noord-Holland
LandschappenNL heeft ook in Noord-Holland activiteiten uitgezet op 65 verschillende locaties.  Bij die activiteiten kunnen de vrijwilligers gebruik maken van gereedschappen die worden verstrekt door Landschap Noord-Holland. Behalve met gereedschappen staat Landschap Noord-Holland de vrijwilligers die dag bij met deskundig advies over ecologie en veilige werkomstandigheden.

Natuurwerkdag foto Maarten van Cleef small
Foto: Maarten van Cleef

Activiteiten omgeving Beverwijk
Ook in de min of meer nabije omgeving van Beverwijk zijn er een aantal locaties waar de natuurminnende vrijwilligers aan de slag kunnen, zoals:

  • Landgoed Marquette Heemskerk: Opsnoeien van de laanbomen (https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/landgoed-marquette)
  • Kennemerstrand IJmuiden: Maaisel afruimen van kruidenrijk riet en hooi in de botanisch kwetsbare delen van het gebied (https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/kennemerstrand)
  • Kennemergaarde Velsen: Wegzagen van woekerende ondergroei van esdoorn en Amerikaanse vogelkers, verwerken van de vrijgekomen takken in een houtwal en planten van een twee notenbomen (https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/park-kennemergaarde)
  • Landgoed Elswoud: Verwijderen van Amerikaanse vogelkers, omdat deze andere inheemse plantensoorten en struiken overwoekert en daarmee de kans ontneemt om te groeien (https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/landgoed-elswout)
  • Landgoed Koningshof Overveen: Snoeien en wegzagen van woekerende ondergroei van esdoorn en Amerikaanse vogelkers om daarmee de bijzondere duingraslanden te beschermen (https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/landgoed-koningshof-overveen)

Meedoen en aanmelden
Voor reserveren voor een plekje op uw favoriete locatie kijk op de website www.natuurwerkdag.nl.
Na aanmelding ontvangt u een welkomstpakketje met werkhandschoenen van Friesland Zorgverzekeraar.

Reacties