Noord-Hollanders zoeken de meeste winterjassen

Foto: Pixabay

Inwoners van de provincie Noord-Holland blijken het meest naar winterjassen te zoeken van alle Nederlanders. Op nummer twee staan de Groningers, en op de derde plaats de Utrechters. Dat blijkt uit cijfers van het online winkelcentrum beslist.nl.

Vroeg op zoek naar winterjas
Het online winkelcentrum signaleerde al vroeg in het jaar een grote vraag naar winterjassen. Vorige herfst en winter waren zacht, waardoor de vraag naar winterjassen achterbleef. Dit jaar lijkt de lage temperatuur voor veel consumenten reden om toch een nieuwe warme jas aan te schaffen. Beslist.nl signaleerde in september en oktober al een grote vraag naar winterjassen.

Noord-Hollanders zoeken het meest
De online vraag naar winterjassen varieert sterk per provincie. Beslist.nl vergeleek het gemiddeld aantal zoekopdrachten naar winterjassen per provincie. In Noord-Holland bleek de belangstelling het grootst, gevolgd door Groningen en Utrecht. Noord-Hollanders zochten zelfs twee keer zo vaak online naar een winterjas als inwoners van Flevoland en Limburg.

Nederland aan de twijfeljas
In de overgangsperiode van zomer naar herfst en van herfst naar winter blijkt de kledingkeuze lastig. Nederlanders twijfelen tussen een zomerjas en een dikke winterjas. Dé oplossing voor dit probleem: de zogenoemde twijfeljas. In het online aanbod ziet beslist.nl de ‘twijfeljas’ steeds vaker opduiken. Hij is te dun voor de snijdende kou, maar precies goed voor de twijfelachtige herfstdagen. Een typische twijfeljas is het dunne donsjack. Dit jasje was vorig jaar al in opkomst, de trend zet duidelijk door dit jaar. Met name in de kleuren groen, zwart, grijs en blauw worden ze veel gezocht op beslist.nl. Andere populaire ‘light’ winterjassen zijn de bomberjacks.

Populaire merken
Online shoppers die op zoek gaan naar een dikke winterjas tonen veel interesse in de merken Canada Goose, Airforce, Moscow en Parajumpers. Er wordt gezocht naar verschillende modellen jassen, waaronder parka’s, lammy coats, leren jacks en houtje-touwtjejassen. Verder kiezen dames vaak voor een poncho als extra laagje tegen de opkomende kou. Binnenshuis is de onesie een geliefd fashion item deze winter. Het ‘huispak’, bekend geworden dankzij ‘Stylist van het Zuiden’ Roy Donders, is op zijn retour, zo blijkt uit de cijfers.

(Bron: Beslist.nl)

 

Reacties