Open dag bedrijfsschool Tata Steel

Foto: Tata Steel

Op dinsdag 24 november opent de Academy, de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden, de deuren voor jongeren die interesse hebben in een carrière in de techniek.

Academie
Leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy verstrekken dan informatie over de opleidingen aan de bedrijfsschool van Tata Steel en de carrièremogelijkheden bij het staalbedrijf. Van 16.00 tot 20.30 uur is er een afwisselend programma, waarbij jongeren met een passie voor techniek onder meer kunnen deelnemen aan diverse technische workshops en een kijkje kunnen nemen in een van de fabrieken of bij de Technische Dienst. Dit jaar zijn 120 leerlingen bij Tata Steel hun MBO-opleiding gestart. Van de medewerkers in de productie van het staalbedrijf is de helft afkomstig van de eigen bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy is fors hoger dan het landelijk gemiddelde op het MBO: 88% (landelijk gemiddelde: 65%).

Passie voor techniek
Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket. De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan.

Workshops en fabrieksbezoek
Tijdens de open dag geven leerlingen, praktijkbegeleiders en docenten van de Academy van Tata Steel uitleg over de opleidingen en zijn er diverse activiteiten waarbij de bezoekers zelf hun techniekkennis in praktijk kunnen brengen. Je kunt ook een kijkje nemen bij de Technische Dienst van Tata Steel of in een van de vele fabrieken. Een geldig identiteitsbewijs is daarvoor verplicht en er geldt een minimumleeftijd van 14 jaar.

Locatie open dag: Academy van Tata Steel, Rooswijkweg 61 in Velsen-Noord.
Voor meer informatie over de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl (klik vervolgens op Leerlingen).

Reacties