Wie wordt ‘Beste Biertapper van Noord-Holland’?

Foto: Pixabay

Een plaatsje in de landelijke finale op de horecavakbeurs Horecava op 13 januari in Amsterdam. Dat is de inzet van de biertapwedstrijd op maandag 9 november in de A9 Studios in Uitgeest.

De wedstrijd in Uitgeest is de laatste in een reeks van 4 regionale wedstrijden. Eerder werd eer al uit hetzelfde vaatje getapt in Maastricht, Groningen en Nijmegen. De beste drie tappers per regionale wedstrijd gaan door naar de finale in Amsterdam.

1500 biertappers
In totaal doen er 1500 biertappers mee met deze competitie, die een initiatief is van de Stichting Tapwedstrijden.nl Doelstelling van de wedstrijden is om de kwaliteit van het bier tappen in de Nederlandse horeca verder te verbeteren.

Strenge tapprotocollen
Wie mocht denken dat iedereen wel een biertje kan tappen komt bedrogen uit. Hoe ontspannen de sfeer in een café ook mag zijn, biertappen is een serieuze zaak waar strenge protocollen voor gelden.

Tijdens de wedstrijden worden de deelnemers dan ook beoordeeld op niet alleen de schuimkraag en de presentatie, maar ook nog op 34 (!) andere punten. De jury die het getapte pilsje moet beoordelen bestaat uit oud-winnaars, horecahelden, biersommeliers en bierdeskundigen.

Zie onderstaand filmpje en je weet wat er van jou als ‘tappende jongen’ wordt verlangd. Kijk voor inschrijven en meer informatie op: www.tapwedstrijden.nl

Reacties