Vers & Brocante markt Zeestraat opnieuw geslaagd

Oud, nieuw, vers en mooi… het loopt allemaal kriskras door elkaar op de Vers & Brocante markt die sinds 2014 op iedere eerste zaterdag van de maand wordt gehouden in de Beverwijkse Zeestraat. Gedurende de editie van zaterdag 7 november was dat niet anders.

Zuid Franse sfeer èn temperaturen
Ondanks het feit dat vooral in de ochtenduren zo nu en dan een bui het feestje een beetje dreigde te verstoren was het ook zaterdag 7 november weer goed toeven aan de Zeestraat. De winkeliers hadden wederom alles eraan gedaan om een gezellige, bijna Zuid-Franse sfeer te creëren, iets waaraan in ieder geval de temperatuur met zo’n 18 graden goed meewerkte.

Hapjes, brocante en ‘Zotte Zwanen
Alles was er wat je, op basis van eerdere ervaringen in de Zeestraat, mocht verwachten: allerlei hapjes om te proeven, glühwein, gezellige kraampjes met winterse versproducten, sfeervolle brocante, waarbij in sommige gevallen ook al voorzichtig naar Kerstmis werd gelonkt, en niet te vergeten de sfeermakers van de eerste orde: de jongens van dweilorkest “De Zotte Zwanen”.

(Foto: Wim Meijer Fotografie)

Gratis voortuin van René Tuinstyling
Bijzonder moment was de bekendmaking van de winnaar van de prijsvraag van “René Tuinstyling”. In het kader van zijn 25 jarig jubileum had Hovenier René Schut gedurende de vorige Vers & Brocante markt een formulier uitgedeeld waarmee men, door deze in te vullen, kans maakte op het winnen van een geheel aangelegde voortuin.

Rita en Wick van Helvoirt met een foto van hun huidige voortuin (Foto: Wim Meijer Fotografie)

Om 14.30u kwamen Rita en Wick van Helvoirt uit Heemskerk als winnaars uit de ‘hoge hoed’ van René Schut. Tot vandaag was het ‘happy couple’ nog niet toegekomen aan het aanpakken van hun betegelde voortuin. De prijs van René Schut kwam dan ook als uit de hemel gevallen.

(Foto: Wim Meijer Fotografie)
(Foto: Wim Meijer Fotografie)

Het feit dat ook dit keer, ondanks wat wisselvallig weer, de Zeestraat weer even het centrum van Beverwijk was bevestigt eens te meer dat deze Vers & Brocante markt een ‘blijvertje’ is. We zien nu al uit naar de editie van 5 december.

(Klik op bovenste foto voor de complete fotoserie)

Reacties