55+

Mantelzorgwaardering schot in de roos

Foto: Pixabay

Meer dan 2.500 mantelzorgers uit Beverwijk en Heemskerk hebben de waardering voor mantelzorgers aangevraagd. Dit aantal overtreft de verwachtingen; er zijn meer mantelzorgers in beeld gekomen dan de gemeenten van tevoren hebben ingeschat. De gemeenten zijn blij met dit resultaat; mantelzorgers krijgen een welverdiende blijk van waardering.

Daarnaast blijkt uit het contact dat MaatjeZ (centrum voor mantelzorgondersteuning) met aanvragers heeft, dat mantelzorgers dit contact waarderen en ook regelmatig een vervolgafspraak willen maken. Ook dit resultaat is belangrijk; het brengt goed in beeld wie de mantelzorgers zijn en wat ze nodig hebben.

Vóór Kerst
MaatjeZ heeft haar handen meer dan vol aan de uitvoering en heeft al extra menskracht ingezet. Ondanks de extra inzet duurt het verwerken van dit grote aantal aanvragen langer. Het is de bedoeling dat vóór Kerst  alle aanvragers door MaatjeZ zijn gebeld en hun VVV-cadeaubon van € 25,–.hebben ontvangen.

De gemeenten zijn dit jaar voor het eerst belast met de uitvoering van de mantelzorgwaardering. De IJmondgemeenten hebben eerder dit jaar besloten dit gezamenlijk aan te pakken en deze waardering voor mantelzorgers uit te voeren in de vorm van een VVV-cadeaubon. In september  hebben alle huishoudens in de IJmondgemeenten de aanvraagkaart in de bus gekregen. Tot 11 november konden de aanvragen per kaart of via de website van de gemeenten worden ingediend.

Reacties