FNV werkdrukbus komt naar Tata Steel

Foto: FNV

Met een werkdrukbus trekt de FNV volgende week door het land tijdens de Week van de Werkstress. In de bus kunnen werknemers hun werkdruk laten testen en tips krijgen voor oplossingen. Op maandag 16 november staat de bus ’s morgens om 9 uur bij Tata Steel in Velsen en ’s middags om 13.30 uur bij Connexxion in Alkmaar.

Vorig jaar gaf nog 1 op de 8 werknemers aan last te hebben van werkstress, dit jaar is dat opgelopen naar 1 op de 7. Dat blijkt uit recente cijfers van TNO en CBS.

Meer collega’s
De belangrijkste oplossing is meer collega’s. Dat zegt Coen van der Veer, in het FNV-bestuur verantwoordelijk voor Werk en Gezondheid.

‘Belangrijke oorzaak van de ongezond hoge werkdruk is dat steeds meer werknemers met minder mensen hetzelfde werk moeten doen. Bij de overheid worden nog steeds veel mensen wegbezuinigd. Ook de toename van onzeker werk speelt een rol. Dat zorgt voor stress op bij de flexkrachten die steeds maar moeten afwachten of ze morgen nog een baan hebben, maar ook bij het zittende personeel dat aldoor nieuwe mensen moet inwerken.’

Tata Steel en Connexxion
Tijdens de Week van de Werkstress rijdt de FNV met een werkdrukbus door het land langs een aantal bedrijven, waarvan 6 in Noord-Holland. Op de website van de FNV staat ook een sneltest (zie www.fnv.nl)

Programma FNV werkdrukbus:

 • Ma 16 november
  9.00 uur Tata Steel Rooswijkweg 130 Velsen Noord
  13.30 uur Connexxion Alkmaar Helderseweg 55
 • Di 17 november
  11.30 uur Langenpac Wijchen (metaalbedrijf)
  16.30 uur AMC Amsterdam Meibergdreef 9 Amsterdam Zuid-Oost
 • Wo 18 november
  11.30 uur Connexxion Haarlem Jan van Krimpenweg 16
  13.45 uur Connexxion Velsen Amsterdamseweg 14 Velsen-Zuid
 • Do 19 november
  8.30 uur Syntus Apeldoorn
  13.00 uur Connexxion Uithoorn, Sportlaan 15
  17.00 uur Connexxion Almere

Reacties