Volop aandacht voor techniek gedurende PET IJmond

Foto: Pixabay

Op 19 en 20 november maken de groep 8 leerlingen uit de regio weer kennis met de leuke en interessante aspecten van de techniek. Voor de negende keer vindt dan in IJmuiden het Promotie Evenement Techniek IJmond plaats.

Onder de vlag van Techport laten de verschillende opleiders uit de regio samen met belangenorganisaties zoals techniektalent.nu en Jet-Net, de jeugd op een praktische en educatieve manier kennis maken met techniek.

Technische regio
Als technische regio biedt IJmond niet alleen de mogelijkheden om technisch onderwijs te volgen, maar ook om na afloop van die opleiding aan het werk te kunnen. Mede daarom is het van belang om bij de jeugd in de regio al vroeg de interesse voor techniek op te wekken. Op het PET IJmond wordt dat op een uiterst praktische manier gedaan.

Van autotechniek tot flipperkast
Zo kunnen de leerlingen zelf met autotechniek aan de gang. Hoe wissel je een wiel? Hoe werkt een motor? Hoe kan je een accu testen? Belangrijk daarbij is dat ze zelf ook de handen uit de mouwen kunnen steken. Bij verschillende activiteiten gaan ze zelf technische constructies maken als ballonauto’s, flipperkasten, lichtbollen, houten pennenstandaard en het aansluiten van verwarmings radiatoren en elektrische schakeling.
Ook kunnen ze een kijkje nemen op een opleidingsschip en zijn er technische hoogstandjes als elektrische ligfietsen, draaibanken, robots en 3D printers.

Ruim 1700 deelnemende leerlingen
Dat het evenement breed gedragen wordt blijkt uit het aantal aanmeldingen dat elk jaar nog steeds toe neemt. Van 1200 leerlingen in 2007 bereikt het PET IJmond nu met ruim 1700 deelnemende leerlingen meer dan 80% van alle scholen in de regio.

Het PET IJmond is de start van een drukke week waarin ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs op 25 en 26 november op de Jet-Net Careerday kennis maken met de technische bedrijven uit de regio.

Reacties