Nieuwe Raad van Kinderen op bezoek bij Tata Steel

Foto: Tata Steel

Maandag 16 november heeft de nieuwe Raad van Kinderen een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden.

De kinderen maakten een rondrit over het 750 hectare grote terrein, van de eigen zeehaven waar enorme schepen met grondstoffen worden gelost tot de Hoogovens, waar het vloeibare ruwijzer van 1.500 graden Celsius in torpedowagons wordt getapt tot de rollen staal die klaar staan voor transport naar de klanten.

Het dilemma waar de Raad van Kinderen zich de komende tijd over gaat buigen is de vraag hoe je als staalbedrijf het beste tot innovatie kunt komen. De Raad van Kinderen bestaat uit leerlingen van groepen 6 tot en met 8 van basisscholen De Klipper, De Zefier, Origon en Het Kompas uit IJmuiden.

Hightech innovaties
De kinderen kregen ook een rondleiding door het onderzoekscentrum voor de automobielsector. Dat maakte in één klap duidelijk hoeveel hightech kennis en innovatie komt kijken bij het maken van hoogwaardig staal voor toepassing in auto’s. In het R&D centrum konden de leerlingen alle stappen uit het proces van het maken van een auto bekijken, van het persen van staal tot laserlassen en een crashtest.

Raad van Kinderen
De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien van Oranje. Deze stichting heeft als doel kinderen een stem te geven in hun eigen toekomst.

Reacties