Boerderij “De Rodenburghoeve” winnaar IJmond Duurzaam Award 2015

Foto: Pixabay

Boerderijcamping De Rodenburghoeve in Uitgeest is winnaar geworden van de IJmond Duurzaam Award 2015. De Award werd uitgereikt op dinsdag 17 november tijdens het ondernemersevent IJmond Onderneemt. Het is de derde keer dat de IJmond Duurzaam Award is uitgereikt.

Drie genomineerden
Voor de IJmond Duurzaam Award 2015 waren drie bedrijven genomineerd. Naast De Rodenburghoeve, waren ook Daalimpex-Kloosterboer uit Velsen en Holland & Barrett uit Beverwijk genomineerd.

“De drie bedrijven laten zien wat mogelijk is met een duurzame bedrijfsvoering. Daarbij is bij de drie de bedrijven goed zichtbaar hoe breed duurzaam ondernemen is geborgd binnen de organisatie”, aldus de jury. “Ieder jaar weer zie je dat bedrijven door ervaring erop vertrouwen dat deze manier van ondernemen hun product en dienst niet alleen versterkt, maar op termijn ook economisch voordeel oplevert. Want uiteindelijk is investeren in duurzaamheid ook verdienen. Voor het eigen bedrijf, maar even belangrijk, ook voor het milieu.”

Vertrouwen op keuze
Met name de combinatie van passie, voorbeeldfunctie en innovatie die terugkomt bij De Rodenburghoeve gaf voor de jury de doorslag. “De biologisch dynamische melkveehouderij uit Uitgeest pioniert al 25 jaar in een branche die nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Zij behouden daarbij hun nuchterheid en belangrijk; ze vertrouwen op hun keuzes. Voor De Rodenburghoeve is duurzaam ondernemen heel gewoon”, zo stelt de jury.

rodenburg

State of the art
Daalimpex-Kloosterboer kon rekenen op lovende woorden van de jury. “Het technische hart gaat hier sneller van kloppen.” Niet gek ook, want het is het bedrijf uit Velsen gelukt om het meest energiezuinige vrieshuis van Nederland te bouwen. Daarvoor maakt het Velsense koel- en vrieshuis gebruik van state of the art maatregelen, die in veel gevallen de wetgeving ver vooruit gaan.

Terugdringen microplastics
Holland & Barrett sprong er namens de jury uit vanwege de passie binnen de organisatie om kansen te zien en kansen aan te grijpen, maar daarin ook anderen mee te nemen. De landelijke keten van gezondheidswinkels, waarvan het hoofdkantoor en distributiecentrum gevestigd zijn in Beverwijk heeft een belangrijk aandeel in het terugdringen van het gebruik van plastic tasjes en het verwijderen van microplastic uit producten om zo de plastic soep tegen te gaan.

IJmond Duurzaan Award
De IJmond Duurzaam Award is een toonaangevende onderscheiding, die jaarlijks wordt uitgereikt door Omgevingsdienst IJmond. Bedrijven, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat en die daarmee een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu, komen in aanmerking voor deze jaarlijkse onderscheiding. De jury bestond dit jaar uit Machiel van Westerhoven, directeur RIGO Verffabriek en winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2014, Tim De Rudder, voorzitter dagelijks bestuur Omgevingsdienst IJmond en Bert Pannekeet, directeur Omgevingsdienst IJmond.

Genomineerden IJmond Duurzaam Award 2015 banner

 

Reacties