Runnersworld Cross op strand Wijk aan Zee

Foto: Wim Meijer Fotografie

Atletiekvereniging DEM organiseert komende zondag, 29 november, de 35e Runnersworld Cross in Wijk aan Zee. Daarmee valt de loop samen met MTB Beach Battle.

Terwijl de aan de crossloop deelnemende atleten vanaf ’s morgens 10.30u een deel van het strand voor zich opeisen worden ze om 13.00u afgelost door het vele honderden koppen tellende peloton mountainbikers.

Training voor Egmond
De cross met het uitdagende en variabele parcours door dorp, duin en langs strand blijkt een bijzonder grote aantrekkingskracht uit te oefenen op zowel wedstrijdlopers als op recreanten. Ieder jaar trekt de cross rond de 500 deelnemers. Wellicht heeft dit onder meer te maken met het feit dat het een uitstekende training is voor de Halve Marathon van Emond die begin januari wordt gehouden over een vergelijkbaar parcours.

Circuit van 7 wedstrijden
De Runnersworld Cross is daarnaast ook de tweede loop van het circuit van zeven wedstrijden in de regio waaraan een speciale competitie is verbonden. Het complete programma staat op de website van Atletiekvereniging DEM. Wedstrijdlopers, trimmers en recreanten kunnen aan elk van deze zeven evenementen meedoen op de afstand naar keuze.

Inschrijven
Vanaf 9.30u kan men inschrijven voor deze cross in de ‘Orangerie’ van Heliomare (Relweg). Er zijn parkoersen uitgezet voor de jeugd over 1100 en 2220 meter in het duingebied, en de langere afstanden van 3300 meter (sprintcross), 6 en 10,4 kilometer gaan door het duin, dorp en voor een groot deel over het strand.

Bij de jeugdafstanden worden herinneringsmedailles uitgedeeld. Start vanaf 10.30u voor de jeugd en 11.05u voor de 3300 meter. De 6 en 10,4 kilometer starten om 11.30u. Inschrijfgeld: 1100 en 2220 meter € 5,-; 3300 meter € 6,-; 6 en 10,4 kilometer € 9,-

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen