112

Deelnemersveld Tata Steel Masters compleet

Wereldkampioen Magnus Carlsen tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2015
Foto: Tata Steel

Met Evgeny Tomashevsky als 14e speler is het deelnemersveld van de topgroep van het Tata Steel Chess Tournament 2016 compleet.

Twaalf schakers uit de wereld-Top 30
In totaal doen er maar liefst 12 schakers mee uit de Top 30 van de wereld. Met drie spelers is opkomend schaakland China het sterkst vertegenwoordigd. Nederland, Rusland en de Verenigde Staten volgen op de voet met elk twee grootmeesters. Tomashevsky eindigde in het ACP-klassement vandaag als hoogst genoteerde speler met een rating onder de 2750. Dat leverde hem de laatst overgebleven plek in Wijk aan Zee op. De 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 15 tot en met 31 januari 2016.

Professor
“Tomashevsky heeft een uitstekend jaar achter de rug”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “Hij wist in augustus de sterk bezette finale van het Russisch kampioenschap  te winnen en maakte deel uit van de Russische ploeg die onlangs in Reykjavik overtuigend de Europese titel voor landen veroverde. Tomashevsky is een aanwinst voor ons toernooi.” Onder zijn collega’s staat de kampioen van Rusland bekend als ‘de professor’ , door zijn welbespraaktheid, sympathieke verschijning en brede kennis. Tomashevsky debuteert op het Tata Steel Chess Tournament.

Sterk deelnemersveld Tata Steel Masters
Met een gemiddelde rating van 2750 is het hoofdtoernooi van het Tata Steel Chess Tournament opnieuw erg sterk bezet, zelfs iets sterker dan de editie van 2015 (die een gemiddelde rating van 2747 had). Er doen twaalf spelers uit de Top 30 van de wereld mee, waaronder vijf uit de Top 10.

 

Reacties