Miniatuurhuisjes van afval

Foto: De Bazaar Beverwijk

Een pure recycle-architecte. Zo zou je mevrouw Brandjes kunnen noemen. In Hal 5 van de Beverwijkse Bazaar heeft zij haar kraam met miniatuurhuisjes, alles gemaakt van afval.

Bron: De Bazaar / Marjolein

Creatief recyclen
Mevrouw Brandjes wordt ook wel de koningin van de kringloopwinkel genoemd. Van alle rommel die zij tegenkomt maakt zij namelijk miniatuurhuisjes compleet met interieur. Bij ‘rommel’ kun je denken doppen, bierviltjes, wasknijpers, kralen, etc. De resultanten van haar creatief gerecycle zijn te bezichtigen en te koop in haar kraam op de Bazaar.

Jappenkamp
Mevrouw Brandjes leerde al jong om van niets iets te maken. Haar vader werkte bij de Shell en reisde de wereld rond. In Indonesië belande zij als jong meisje in een Jappenkamp. Met niks anders dan haar twee handen om te spelen. “Armoede prikkelt je fantasie”, aldus mevrouw Brandjes, “Ik had geen speelgoed, dus verzon ik het zelf.” Ook het Jappenkamp heeft zij later nog nagebouwd.

Toveren
Mevrouw Brandjes blijkt een kleurrijke dame met het hart op de juiste plaats. Ze neemt het op voor mensen met problemen en helpt deze waar zij kan. “Het mooiste van de dag vind ik het moment dat ik een glimlach op iemands gezicht tover”. En tóveren kan ze! Dat kun je met je eigen ogen zien in Hal 5 van de Bazaar èn op de onderstaande foto’s.

Miniatuurhuisjes - Bazaar10 Miniatuurhuisjes - Bazaar9 Miniatuurhuisjes - Bazaar8 Miniatuurhuisjes - Bazaar7 Miniatuurhuisjes - Bazaar6 Miniatuurhuisjes - Bazaar5 Miniatuurhuisjes - Bazaar4 Miniatuurhuisjes - Bazaar3Miniatuurhuisjes - Bazaar1Miniatuurhuisjes - Bazaar2

 

 

 

Reacties