Sterke stijging woninginbraken Beverwijk en Heemskerk

Foto: Saxon Moseley (https://www.flickr.com/photos/saxonmoseley/)

Gedurende de wintermaanden, als het vroeg donker is, wordt meer ingebroken. Het is een tendens die de politie elk jaar terugziet. Dit jaar is de toename van het aantal inbraken echter opvallend.

De stijging van het aantal inbraken van de maanden oktober en november steeg in Beverwijk met 29% ten opzichte van de voorgaande maanden. Voor Heemskerk lag die stijging zelfs op 138%. Alleen al in de maand november vonden er in Heemskerk 39 woninginbraken plaats. Wat opvalt is dat de meeste inbraken in de late avond en vroege nacht plaatsvinden.

Donkere Dagen Offensief
Om bewoners bewust te maken voert de politie al jaren een voorlichtingscampagne onder de noemer Donkere Dagen Offensief. Daarbij wordt ook de hulp van de burgers gevraagd.  Dit gebeurt vanuit de gedachte dat de burgers hun eigen buurt het beste kennen, en zij dus ook het snelst in de gaten hebben als er iets niet klopt. De politie hoopt dan ook dat men niet schroomt om 112 te bellen als men iets verdachts ziet.

Voorlichtingsavonden
In het kader van het Donkere Dagen Offensief worden er vier voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd voor bewoners van Beverwijk en Heemskerk over het voorkomen van inbraak in de woning. De eerste twee avonden zijn inmiddels geweest, maar er zijn nog twee mogelijkheden om te komen: op woensdag 9 december in Heemskerk en donderdag 10 december in Beverwijk.

De avonden worden verzorgd door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Aanwezig is ook ex-inbreker Mo (bekend van de AD Misdaadmeter). De avonden zijn vooral gericht op het tegengaan van woninginbraken, waarbij centraal staat wat de bewoners zelf kunnen doen. Aansluitend op de bijeenkomsten wordt in december de veiligheidskrant huis aan huis verspreid met informatie en tips over veilig wonen.

De voorlichtingsbijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor alle inwoners van Beverwijk en Heemskerk.

Data en locaties:

  • woensdag 9 december 19.30 uur – 21.30 uur: Gemeentehuis Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 1, Heemskerk
  • donderdag 10 december 19.30 uur – 21.30 uur: Basisschool De Zeester, Pieter Cheeuwenlaan 6, Beverwijk (Broekpolder)

Cookieinstellingen