Winkeliers Zeestraat blij met ‘nieuwe buur’ Het Notarishuis

Foto: Wim Meijer Fotografie

In de Zeestraat neemt het enthousiasme van de bewoners en winkeliers met de dag toe. Langzaam maar zeker wordt hun nieuwe buur ‘Het Notarishuis’ steeds nadrukkelijker zichtbaar. En ze zijn er blij mee!

Het nieuwe appartementengebouw heeft de plaats ingenomen van het voormalige kantoorpand waarin ooit, hoe kan ’t anders, ook een notariskantoor was gehuisvest. Anders dan wat we kennen van veel nieuwe appartementengebouwen is het Notarishuis een gebouw geworden met een karakter dat volledig past bij de oudere bebouwing van de Zeestraat en qua architectuur nauwkeurig is afgestemd op het ernaast gelegen monumentale pand Terpichor.

Terpichor dateert van 1901 en huisvestte, behalve enkele prominente Beverwijkers, ook de dansschool van Dick Heemskerk (Terpischore is afgeleid van ‘terpsichora, dat ‘danslustige’ betekent en wat de dochter was van de Griekse oppergod Zeus). In 2009 werd het toen verwaarloosde pand ingrijpend gerenoveerd en het behoort nu tot de ‘pareltjes’ van de Zeestraat.

Met naast elkaar Het Notarishuis en gebouw Terpsichor is er een stukje Zeestraat in oude luister hersteld, maar dan wel spiksplinternieuw en voorzien van alle moderne gemakken.

Na geruime tijd tegen een bouwplaats te hebben aangekeken kunnen de Beverwijkers zondag a.s. ook van binnen kennismaken met Het Notarishuis gedurende de Open Dag van 12.00u tot 17.00u. Deze Open Dag valt samen met de Sunday  X-mas Fair, die op die dag in de Breestraat en Zeestraat wordt gehouden.  Eventuele nieuwe bewoners van Het Notarishuis kunnen dan alvast een beetje wennen aan die typische Zeestraat-gezelligheid.

Reacties