Beverwijk voert vuurwerkvrije zones in

Foto: Pixabay

In navolging op Castricum, Heemskerk en Uitgeest, die vorig jaar ook al vuurwerkvrije zones instelde, heeft nu ook de gemeente Beverwijk besloten dat het afsteken van vuurwerk op bepaalde plaatsen dit jaar niet is toegestaan.

De plaatsen waar dit jaar een vuurwerkverbod geldt zijn: Schoolpleinen, plaatsen met een hoge concentratie aan dieren zoals kinderboerderij De Baak en dierentuin Animal Farm, en de omgeving van het Rode Kruis Ziekenhuis en de ondergrondse fietsenstalling bij het NS-station Beverwijk.

56 gemeentes met vuurwerkvrije zones
Overigens is het aanwijzen van vuurwerkvrije gebieden een tendens die in heel Nederland te zien is. Van de 393 Nederlandse gemeentes geldt er dit jaar al in 56 een dergelijk verbod en dit aantal groeit ieder jaar.  Vorig jaar kende men in 43 gemeentes vuurwerkvrije zones. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog fors zal toenemen. Het wachten lijkt op de eerste gemeente die een compleet vuurwerkverbod afkondigt.

Sinds 2014 geldt voor heel Nederland al dat tijdens de jaarwisseling alleen nog vuurwerk mag worden afgestoken tussen 18:00 en 02:00 uur. Eerder was dat vanaf 10.00 uur.

Reacties