Oliebollenwandeling rondom De kruisberg

Foto: Wim Meijer Fotografie

Wie na de kerstdagen zijn benen wil strekken, is welkom om mee te lopen en te luisteren naar de verhalen van de natuurgidsen van IVN. Zij vertellen over het landschap en de winterse flora en fauna.

Paraboolduinen
Het duingebied bij Heemskerk wordt gekenmerkt door grote paraboolduinen en oude landbouwontginningen uit het einde van de 19e eeuw, met de boerderij ‘de Kruisberg’ als middelpunt.

Duingebied tussen De Kruisberg en Strand Heemskerk (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Duingebied tussen De Kruisberg en Strand Heemskerk (Foto: Wim Meijer Fotografie)

Voor kinderen en (groot)ouders
De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is ook leuk voor kinderen en hun (groot)ouders zolang de kinderen gewend zijn aan een stuk lopen en dat ook graag doen. Onderweg krijgen de deelnemers een warm drankje en een heerlijke oliebol. Geschikte (warme en waterbestendige) kleding is gewenst.

Aanmelden
Aanmelden voor deze excursie kan door een email te sturen naar [email protected] onder vermelding van oliebollenwandeling of klik hier op Oliebollenwandeling IVN

Vertrek is om 13.30 uur vanaf informatiebord bij het parkeerterrein aan de Achterweg / Oudendijk ter hoogte van Oudendijk 29 in Heemskerk. Kosten zijn 6,50 pp inclusief drinken en een oliebol en exclusief toegangskaart tot de duinen. Kinderen tot 12 jaar betalen 4,-

Uitkijktoren bij De Kruisberg (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Uitkijktoren bij De Kruisberg (Foto: Wim Meijer Fotografie)

 

Reacties