Kunstschilder Louis ’t Hart exposeert in Grote Kerk

Foto: Grote Kerk Beverwijk

Op donderdag 11 februari opent kunstschilder Louis ’t Hart zijn eerste tentoonstelling sinds lange tijd en vertelt erover vanaf de ‘sPreekstoel’ in de Grote Kerk in Beverwijk.

Louis ’t Hart werd in 1951 in IJmuiden geboren en sinds 1970 schildert. Zijn grote liefde voor de eigen omgeving komt nadrukkelijk naar voren in zijn werk. Hij schildert graag historische panden, en dan met name die uit IJmuiden, Beverwijk en Heemskerk.┬áRuim 40 van zijn werken zullen in de Grote Kerk te zien waaronder ook een aantal stillevens en schilderijen van nostalgische plekken zoals de Wijkerhaven.

Autodidact
Louis ’t Hart begon met schilderen als autodidact., hoewel het creatieve hem was meegegeven. Zijn vader was beeldend kunstenaar en had een eigen galerie in IJmuiden. Daarmee zat Louis in de sfeer van schilders en heeft hem dat zeker ge├»nfecteerd.

Docent
Tot 1987 had Louis regelmatig tentoonstellingen. Daarna vond hij echter zijn weg in het onderwijs. Hij deed de lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid en was 29 jaar lang actief als docent. Nu hij met pensioen is heeft hij zich weer helemaal gestort op het schilderen.

Deze tentoonstelling in de Grote Kerk is dan ook de eerste keer sinds lange tijd dat hij zich weer op deze manier profileert.

Wie het verhaal wil horen van Louis ’t Hart en zijn schilderijen wil bewonderen is van harte welkom op donderdag 11 februari vanaf 20.00u in de Grote Kerk in Beverwijk. De toegang is gratis.

banner kerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen