Controle op bezit duinkaart PWN

Foto: Wim Meijer Fotografie

Wie dit of het volgend weekend gaat wandelen, fietsen of sporten in het Noordhollands Duinreservaat moet rekening houden met controle op het bezit van een duinkaart.

PWN wil bezoekers van het Noordhollands Duinreservaat blijvend laten genieten van het prachtige duinlandschap. Daarvoor is het echter nodig dat bezoekers een duinkaart kopen. Voor het beheer van de duinen is PWN namelijk afhankelijk van deze inkomsten, omdat de overheid hiervoor geen subsidie verstrekt.

Behalve deze extra controles in de komende weekenden wordt door de boswachters van PWN ook regelmatig steekproefsgewijs gecontroleerd. Daarbij informeren ze de bezoekers van het duingebied over de noodzaak van het bezit van een duinkaart.

Uitkijktoren bij De Kruisberg (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Uitkijktoren bij De Kruisberg (Foto: Wim Meijer Fotografie)

Kosten duinkaart
Voor de regelmatige bezoeker van het Noordhollands Duinreservaat is het aan te raden een duin(jaar)kaart te kopen. Deze kost € 12,50 en kan besteld worden via www.pwn.nl/duinkaart of via MyOrder (mobiel bestellen en betalen). Voor de incidentele bezoeker staan er ook automaten bij alle duiningangen, waar een dagkaart kan worden gekocht voor € 1,80

Voorkom boete
Ter informatie: een boete voor het niet in bezit hebben van een geldige duinkaart is een veelvoud van het tarief van een jaarkaart (conform besluit van Ministerie van Veiligheid en Justitie). Dus waarom zou je het risico lopen? Daarbij: Het geld wordt goed besteed.

Boswachter Evert-Jan Woudsma vertelt wat PWN doet met het geld van de duinkaart.

Reacties