“Boeren, burgers en buitenlui….. hoort zegt het voort!”

Foto: HGMK

Op donderdagavond 3 maart komt de gerenommeerde spreker Herman Palm weer naar Beverwijk op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland.

Na zijn eerdere succesvolle lezingen komt de spreker nu zijn lezing geven onder de titel “Boeren, burgers en buitenlui….. hoort zegt het voort!”

De lezing zal gaan over de omroeper door de eeuwen heen en die van Beverwijk in het bijzonder, maar er zullen ook wel wat andere oude beroepen aan de orde komen. Vanzelfsprekend wordt het verhaal voorzien van vele leuke afbeeldingen. Ook zullen twee voorwerpen uit de collectie van het Museum Kennemerland getoond worden, namelijk het koperen bekken met slaghout van de stadsomroeper en een schilderij met een omroeper.

Het belooft dus een interessante avond te worden over een beroep dat nu niet meer denkbaar is met alle communicatiemiddelen van tegenwoordig.

De voordracht wordt gehouden in het BHK-gebouw, Groenelaan 74 in Beverwijk en begint om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) en is voor leden van het HGMK gratis toegankelijk, anderen betalen € 4,- entree.

Meer informatie over de activiteiten van het HGMK: www.hgmk.nl

Reacties