55+

Wijkwandelen: gezond, gezellig en leerzaam

Foto: SWB

Sinds een halfjaar organiseert Stichting Welzijn Beverwijk eenmaal per twee weken een wijkwandeling.

Een aantal inwoners en een medewerker van het Sociaal team gaan dan op maandagochtend met elkaar een uurtje wandelen door Beverwijk. Het wandeltempo vormt voor niemand een probleem, want dat wordt afgestemd op de deelnemers. Wil iemand het wat rustiger aan doen, geen probleem. Het gaat er tenslotte om dat het behalve gezond ook gezellig is, dat je rustig kunt praten tijdens het wandelen en nieuwe contacten kunt opdoen.

Ook leerzaam
De route wordt steeds uitgestippeld door de geboren en getogen Beverwijkse Annette Leeuw, die van alles weet te vertellen over veel Beverwijkse gebouwen, straatjes, beelden en plekken.

Na afloop van de wandeling wordt er nog een gratis kopje koffie of thee gedronken in Buurthuis Wijk aan Duin. Een mooi moment om even na te praten en elkaar beter te leren kennen. Ook is dat nog een prima gelegenheid om eventuele vragen aan de medewerker van het Sociaal Team te stellen.

Voor wie mee wil wandelen: Er wordt elke maandagochtend in de oneven weken gewandeld. Deelname is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. De wandelaars verzamelen zich om 9.15 uur in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk. Om 9.30 uur wordt gestart. De eerstvolgende wijkwandeling is maandag op 29 februari.

Reacties