Kunstwerk Viaductweg krijgt vorm

Foto: Gemeente Beverwijk

Deze week is kunstenaar Max Kisman van Kismanstudio in opdracht van de gemeente Beverwijk begonnen met het aanbrengen van het kunstwerk op de muren van het viaduct tussen het havengebied, de Bazaar, de winkels aan de Parallelweg en het centrum

De kunstopdracht is onderdeel van het project herinrichting Kop van de Haven. Het kunstproject wordt naar verwachting begin mei 2016 opgeleverd.

Kunstproject ‘Wij vliegen’
Het ontwerp ‘Wij vliegen’ bestaat uit tien figuren met begeleidende tekst, geïntegreerd met de figuren. De muurschildering wordt aangebracht op de zijwanden van de tunnel aan de viaductweg en het Meerplein. Vier lichtprojectoren benadrukken de dag en nachtvariant. De projectoren schijnen met de verkeersrichting mee, zodat er geen hinder ontstaat voor weggebruikers.

‘Wij vliegen’ refereert aan de behoefte om ons snel te verplaatsen. In haast zeggen we dat we vliegen. Zo vliegen we elke dag van hier naar daar en sommigen vliegen ook ’s nachts in een droom. De mensen in dit ontwerp vliegen door de tunnel om snel aan de andere kant te komen.

Kunstenaar Max Kisman  aan het werk (Foto: Gemeente Beverwijk)
Kunstenaar Max Kisman aan het werk (Foto: Gemeente Beverwijk)

Herinrichting Kop van de Haven
De Kop van de Haven van Beverwijk wordt opnieuw ingericht. Doel van de herinrichting is om enerzijds een aangenaam verblijfsgebied te creëren en anderzijds de haven meer bij de stad te betrekken. Er komt een gezellig plein aan het water, waar ruimte is voor kleinschalige evenementen. Ook het zicht op het water vanaf de openbare weg wordt verbeterd. Door het aanbrengen van steigers en meerpalen wordt een passantenhaven gecreëerd.

De verkeerssituatie op de Parallelweg voor fietsers en voetgangers wordt verbeterd en de groenvakken opnieuw ingericht. Om de verbinding tussen het Meerplein, waar vroeger de haven was, en de huidige haven te benadrukken is een kunstzinnige oplossing met een dag- en een nachtversie gezocht voor het verbindende viaduct.

Het college van B&W heeft Max Kisman van Kismanstudio de opdracht gegund voor de realisatie van zijn ontwerp ‘Wij vliegen’.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen