Beverwijk in de ban van overvallen: “Taferelen die je in de grote stad ziet”

Foto: RTV NH (YouTube)

Gisteren was de meest recente in de rij: bij een kapsalon aan de Baanstraat. Een man met een bivakmuts op bedreigde het personeel met een mes. “Er moet wat gebeuren”, vindt Carli Bilars, fractievoorzitter van de lokale partij Gemeentebelangen.

(Bron: Anne Kruijsen – RTV NH)

De medewerkers die bij de overval waren, zijn vandaag niet aanwezig. Er zijn invallers ingezet die niet voor camera willen reageren. Het leeft enorm in de stad en veel mensen zijn dan ook geschrokken. Een paar bewoners nemen even de tijd om bloemen te brengen bij de zaak.

Reeks overvallen
De afgelopen maand was het flink raak in Beverwijk: bij een woningoverval aan de Graaf Lamberstraat vallen twee gewonden bij een overval. Een week later vallen gewapende mannen een avondwinkel binnen. Daarna wordt fotozaak Kiekie landelijk nieuws als de eigenaar de overvallers met een speelgoedwapen wegjaagt.

“Het is schrikbarend en verontrustend dat dit gebeurt in zo’n klein stadje als Beverwijk”, aldus Carli Bilars. “Echt onbegrijpelijk. Taferelen die je in grote steden meemaakt.”

D66 heeft via een brief vragen gesteld aan de burgemeester. “Er is onrust ontstaan in de samenleving en dat baart ons zorgen”, aldus raadslid Jacqueline Makbouli.

Nog geen concrete maatregelen
Waarnemend burgemeester Freek Ossel geeft aan geschrokken te zijn en kondigt aan met de politie te gaan praten. Hij ziet vooralsnog geen reden om concrete maatregelen te nemen.

Reacties