Fitnesscentrum De Meer wordt ‘Shape Your Body’ (S.Y.B.)

Foto: Bos Media Services

Per 1 maart is Fitnesscentrum De Meer overgenomen door Sibil Peeters en Mehmet Islek. Het toonaangevende bedrijf aan de Meerstraat 98 is tot in de wijde omtrek bekend en gaat verder onder de nieuwe naam S.Y.B. (‘Shape Your Body’).

In de komende maanden zal deze nieuwe naam zichtbaar worden in alle uitingen van het fitnesscentrum. De nieuwe eigenaren zijn geen onbekenden in de branche en brengen naast een enorme dosis ervaring ook enkele nieuwe elementen in het bedrijf.

Buitenlandse ambities
Na 17 succesvolle jaren hebben de voormalige eigenaren van Fitnesscentrum De Meer besloten de zaak te verkopen. Zij gaan zich nu volledig richten op hun ambities in het buitenland en hebben er alle vertrouwen in dat het bedrijf in goede handen blijft.

Breed aanbod
Het Beverwijkse fitnesscentrum bestaat inmiddels 32 jaar en biedt een zeer breed aanbod met groepslessen aerobics, Zumba®, spinning, yoga, fitboxing, bodypump, bodyshape, fitness, krachttraining, cardiotraining, personal training, bedrijfsfitness en seniorenfitness. Daaraan wordt nu de conditietraining toegevoegd die door Sibil Peeters al op diverse locaties in het land werd verzorgd.

Voedingsadvies
Nieuw is ook het geven van voedingsadvies, dat optioneel zelfs met behulp van een DNA-test kan worden gegeven. Het unieke van deze voedingsadviezen is dat ze tot stand komen op basis van gegevens over de bloedgroep en eventuele allergieën en gebruikte medicatie. Peeters: ,,Het ideale dieet verschilt van mens tot mens, afhankelijk van de bloedgroep. Ik werk veel met topsporters en zij zijn zeer enthousiast over deze methode.’’

Sibil Peeters
Sibil Peeters geniet wereldwijde bekendheid in de sector van fitness en bodybuilding. Ze vliegt met regelmaat de aardbol rond om op diverse locaties toptalenten te trainen. In eigen land kreeg ze bekendheid door een destijds wat verlegen jongeman uit Curacao te transformeren tot de beste bodybuilder van Nederland. Dit traject werd met camera’s op de voet gevolgd en was te zien in de documentaire ‘Generation Iron’.

Mehmet Islek
Al enige tijd was Sibil op zoek naar de mogelijkheid om een eigen fitnesscentrum te kunnen runnen. Mehmet Islek is één van haar leerlingen en heeft menig kampioenschap bodybuilden meegemaakt. Hij heeft daarnaast ook veel ervaring in het begeleiden van anderen tijdens wedstrijden. In fitnesscentrum S.Y.B. wordt hij de rechterhand van Sibil, samen gaan ze het bedrijf exploiteren en verder uitbouwen.

Naar verwachting zal de overname tot gevolg hebben dat zich ook meer klanten van buiten de regio en mogelijk zelfs van buiten onze landsgrenzen in de Beverwijkse Meerstraat zullen melden. Peeters geniet immers internationale bekendheid als personal trainer en vanaf de luchthaven Schiphol is de locatie snel te bereiken.

Reacties