55+

Repair Café in Paviljoen Westerhout

Foto: Youtube

Steeds meer gaat men er bij de productie van apparaten vanuit dat deze, als ze kapot gaan, worden weggegooid. Maar dat hoeft lang niet altijd! Zeker niet nu er in Beverwijk een ‘Repair Café komt!

Op zaterdag 19 maart gaat in Paviljoen Westerhout het Repair Café van start. Van 12.30-15.30 uur kan iedereen bij het Repair Café terecht voor kleine reparaties van allerlei aard. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan broodroosters, krultangen, scheerapparaten, etc.

Initiatief inwoners Beverwijk
Het Repair Café is tot stand gekomen op initiatief van een groep inwoners van Beverwijk die graag met elkaar ‘de handen uit de mouwen steken’ en hun technische expertise graag inzetten om apparaten een langere levensduur te geven. Allereerst scheelt dat veel in kosten voor de eigenaars van de kapotte apparaten. Die hoeven dan niets nieuws te kopen. En tevens zorgt dit initiatief ervoor dat er minder wordt weggegooid en de de wereldwijde afvalberg ietsje minder hard groeit.

Zelf repareren met een beetje hulp van de ander
In het Repair Café zijn vrijwilligers aanwezig die bekijken of het aangeboden apparaat nog ’te repareren’ is. Zo ja, dan mag de aanbieder van het kapotte apparaat het zelf repareren onder deskundige leiding. De winst is dus dubbel: én het apparaat wordt gerepareerd, en je krijgt meteen een lesje in techniek.

Overigens mag iedereen ook altijd gewoon even langskomen voor een gezellig praatje en een kopje koffie of thee. De reparatie is gratis maar een bijdrage in de fooienpot wordt zeer gewaardeerd. Het Repair Café vindt plaats op elke derde zaterdag van de maand plaats.

Voor meer informatie over het Repair Café kan contact worden opgenomen met Coby Olijnsma, telefoon 06-50123173

Reacties

Cookieinstellingen