Wegenwacht checkt gratis je auto

Foto: ANWB

Vrijdag 18 maart bieden de ANWB en Rijkswaterstaat een gratis ‘Velsertunnel-autocheck’ aan. De auto’s worden dan gecontroleerd op mogelijke gebreken.

Kleine problemen worden dan ter plekke verholpen. En terwijl de technici van de ANWB ‘sleutelen’ krijgt de automobilist een gratis kopje koffie aangeboden. De eerste 250 mensen die hun auto laten checken krijgen bovendien een blikje autodrop!

Waar, wanneer?
Vrijdagmorgen staat de ANWB van 07.00 tot 11.00 uur bij het Texaco-station langs de westkant van de A9 (vlak voor afslag Beverwijk). ’s Middags van 15.00 – 19.00 uur wordt de autocheck uitgevoerd  aan de andere kant bij restaurant Twaalfmaat.

Checklist
Aan de hand van een checklist wordt je auto gecontroleerd op allerhande gebreken. Na de autocheck krijgt de automobilist van de Wegenwacht een advies waar (indien nodig) een garage mee verder kan. Zo heeft men in een mum van tijd een objectief beeld van hoe de auto ervoor staat.

Pech voorkomen
Met de actie willen de ANWB en Rijkswaterstaat aandacht vragen voor de renovatie van de Velsertunnel vanaf 15 april. De tunnel gaat dan negen maanden dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel. De ‘Velsertunnel-autocheck’ moet zo veel mogelijk voorkomen dat mensen met pech in de Wijkertunnel komen te staan. Tijdens de check zijn ook medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig om alle vragen over de renovatie van de Velsertunnel te beantwoorden.

Reacties