Lezing ‘De landschapsgeschiedenis van het Oer-IJ’ op 23 maart in Bibliotheek IJmond Noord

Foto: Oer-IJ Academie

In de derde lezing over het Oer-IJ vertelt historisch geograaf Chris de Bont over het strandwallengebied (de Oude Duinen),  wat in de Vroege Middeleeuwen het hartland van Kennemerland vormde, en de trek van de bewoners naar de Kennemervenen rond 1000 n.Chr.

Chris de Bont staat stil bij de overwegingen die mensen deden besluiten om het relatief droge zandgebied te verlaten om de achterliggende venen van de Zaanstreek en het gebied ten zuiden van het IJ te gaan ontginnen om het met een gemengde bedrijfsvoering uit te gaan baten.

Lezingen los te bezoeken
Bibliotheek IJmond Noord organiseert samen met de Stichting Oer-IJ deze serie Oer-IJ academie lezingen, die overigens allemaal los te bezoeken zijn. De lezingen hebben allemaal betrekking op een aspect uit de geschiedenis van het Oer-IJ.

Tijd en prijs
De lezing wordt gegeven op woensdag 23 maart in Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk. Aanvang van de lezing is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Na deze lezing volgt nog één lezing op 20 april. De toegangsprijs voor de lezing is € 12,50. Bibliotheekleden, vrijwilligers van Stichting Oer-IJ en van het Huis van Hilde betalen €10,-

Meer informatie en kaartverkoop via de website van de bibliotheek  en de website van Stichting Oer-IJ. Ook is het mogelijk om kaarten te kopen via de klantenservice in de bibliotheek in Heemskerk of Beverwijk.

Zaanstreek ontginningen (Foto: Bibliotheek IJmond Noord)
Zaanstreek ontginningen (Foto: Bibliotheek IJmond Noord)

Reacties