Hoenderdaell: Bijzondere dierentuin in de polder (#2: De Ringstaartmaki’s)

Foto: Wim Meijer Fotografie

Landgoed Hoenderdaell is afgelopen week uitgeroepen tot ‘Het Leukste uitje van Noord-Holland’. Reden voor Beverwijk/HeemskerkNieuws om een weekje rond te kijken in deze bijzondere dierentuin in de polder bij Anna Paulowna.

Voor de tweede dag een inkijkje in Landgoed Hoenderdaell. Zoals gisteren al vermeld: Een bijzondere dierentuin om twee redenen: de hoge aaibaarheidsfactor, en het feit dat veel dieren er slechts tijdelijk verblijven. Hoenderdaell doet namelijk vaak dienst als opvang voor dieren in nood, en streeft ernaar deze dieren weer terug te plaatsen in de natuur zodra dat verantwoord is.

Ringstaartmaki’s
Ging gisteren de aandacht uit naar de zeer aaibare Alcapas, vandaag is de camera gericht op de Ringstaartmaki’s die op Hoenderdaell hun eigen apeneiland bewonen. Of ‘aaibaar’ echt het goede woord is kun je je afvragen. De diertjes zijn uitermate tam, liften graaf mee op je schouders en eten uit je hand, maar lang niet allemaal vinden ze het prettig om geaaid te worden. Ze houden wat dat betreft liever zelf het initiatief.

17040695001_e682c91db4_k

Voor kinderen vormen deze ringstaartmaki’s een belevenis op zichzelf. Vooral ‘s middags om 14.00u als ze de verzorgers mogen helpen bij het voeren van de diertjes. Het lijkt de ideale tip voor gezinnen met kleine kinderen voor wie de Apenheul in Apeldoorn net iets te ver weg (of te duur) is.

Voor meer informatie over Landgoed Hoenderdaell kun je kijken op de website www.landgoedhoenderdaell.nl

17040826711_1f829a2f08_k

Reacties