Inloopbijeenkomst over Renovatie Velsertunnel in Stadhuis Beverwijk

Foto: Rijkswaterstaat

Op dinsdag 29 maart 2016 is er een inloopbijeenkomst over de renovatie van de Velsertunnel in het Stadhuis van Beverwijk. Hierbij is iedereen tussen 17.00 en 20.00 uur van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Tijdens de bijeenkomst kan men filmmateriaal en een 3d-tafel met de omleidingsroutes bekijken en vragen stellen over de sluiting van de tunnel en de bereikbaarheid van gemeente Beverwijk. Medewerkers van Rijkswaterstaat (Velsertunnel), provincie Noord-Holland (N197/Velsertraverse), Connexxion (bus 73 en 74) en IJmond Bereikbaar en van de gemeente zijn aanwezig om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

Renovatie Velsertunnel
De Velsertunnel tussen Beverwijk en Velsen is bijna 60 jaar oud en toe aan groot onderhoud. Daarom voert Rijkswaterstaat vanaf 15 april 2016 een grootscheepse renovatie uit. De tunnel gaat dan negen maanden helemaal dicht. Rijkswaterstaat vergroot de doorrijhoogte, bouwt nieuwe vluchtwegen en vervangt alle installaties (zoals het brandmeldsysteem en de ventilatie). Om te zorgen dat de tunnel tot aan de renovatie veilig blijft, voert Rijkswaterstaat regelmatig extra inspecties en onderhoud uit. Na de werkzaamheden voldoet de Velsertunnel, ruimschoots voor de wettelijke deadline 2019, aan de nieuwe Tunnelwet.

Meer informatie
Op www.rijkswaterstaat.nl ‘projectpagina A22: renovatie Velsertunnel’ vindt is meer informatie te vinden. Tevens worden antwoorden op veel vragen gegeven via Facebook en Twitter @Velsertunnelrws.

Reacties