Tweede Paasdag met twee gezichten

Foto: AS Media

Eerste regen, harde windstoten, verkeersoverlast, schade aan gebouwen, maar ook… mooie superzonnige momenten waarop wandelaars de wind trotseerden en juist het strand opzochten om de kolkende zee en hoog opspattende golven te aanschouwen.

(Bronnen: RTV NH en AS Media)

RTV NH meldde vandaag het enthousiasme onder wandelaars in IJmuiden waar vooral de pier een grote trekpleister bleek. In hoeverre het verstandig was om met windvlagen van boven de 100 kilometer per uur de pier op te gaan kun je je afvragen. Risicoloos is het zeker niet, maar het bord ‘Verboden Toegang’ leek toch aan dovemansoren gericht.

Windkracht tien in IJmuiden, Noordpier in Velsen-Noord

Voor wie het in ieder geval een feestdag was, was voor de windsurfers. In Wijk aan Zee leefden ze zich helemaal uit . “Dit is briljant, de wind is perfect, zonnetje erbij. Je krijgt heel lange golven, een beetje zoals in Zuid-Afrika, maar dan wat kouder”, aldus een van de surfers voor de microfoon van RTV NH.

Ongemakken waren er natuurlijk ook. De zwaarste windstoot van vandaag werd gemeten in IJmuiden: 113 kilometer per uur. En ja, dat kan niet anders dan ook voor ongemakken zorgen. Zo was de Velsertunnel enige tijd afgesloten door een boom die op een auto terechtkwam. En ook het vliegverkeer op Schiphol liep de nodige vertragingen op.

Maar per saldo is de balans van Tweede Paasdag niet negatief uitgevallen, ook al bleek dit keer het ‘eieren zoeken’ op de tweede plaats te komen na ‘uitwaaien op het strand’.

From here to eternity (Foto: AS Media)
From here to eternity (Foto: AS Media)

Reacties