Shisha Lounge gesloten wegens illegaal gokken

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Heemskerk heeft besloten dat de Shisha Lounge Star aan de Maarten van Heemskerkstraat voor twee jaar de deuren moet sluiten vanwege overtreding van de Wet op de Kansspelen.

Gokzuilen
Bovendien wordt de verleende Drank- en Horecavergunning ingetrokken en krijgt de ondernemer de komende vijf jaar geen nieuwe vergunning. Deze maatregelen zijn opgelegd, omdat bezoekers in de horecazaak konden gokken op zogeheten gokzuilen (computers) waarmee online ingezet kon worden op bijvoorbeeld voetbalwedstrijden.

Wet op de Kansspelen
In Nederland is het verboden om zonder vergunning mensen in de gelegenheid te stellen om te gokken. Het aanbieden van kansspelen zonder vergunning is een misdrijf op grond van artikel 36 van de Wet op de Kansspelen. Ook het feit dat, behalve dat het strafbaar is, (illegaal) gokken mede kan leiden tot gokverslaving en financiële en sociale problemen en het veiligheidsrisico’s met zich meebrengt voor de omgeving van  het pand waar wordt gegokt, heeft geleid tot deze sluiting.

Shisha Lounge Star
Er werd al langer onderzoek gedaan naar de activiteiten in de Shisha Lounge Star in Heemskerk. Op 18 februari jl. werd naar aanleiding van vermoedens van de politie en klachten van burgers een integrale controle uitgevoerd in dit pand. Daarbij verrichtten toezichthouders van de gemeente, de Kansspelautoriteit en de Belastingdienst, samen met de politie een inspectie.

Tijdens de inspectie werd duidelijk dat er illegaal werd gegokt. Computers en andere apparatuur die hiervoor werden gebruikt, zijn door de politie in beslag genomen. Ook werden alle aanwezige personen gecontroleerd en werden twee mensen aangehouden.

Nadat de politie en de Kansspelautoriteit aan de gemeente hadden gerapporteerd is door de burgemeester besloten de zaak voor twee jaar te sluiten om daarmee de openbare orde te herstellen.

Reacties