Gerrit Hiemstra voorspelt het weer van 2050 in Beverwijk

Foto: Gemeente Beverwijk

Op zaterdag 16 april wordt in het stadhuis van Beverwijk een conferentie gehouden waarbij NOS-weerman Gerrit Hiemstra een beeld geeft van het weer in 2050 en de gevolgen van klimaatverandering .

Ondergelopen tunnels, onbegaanbare wegen, met een bootje varen door de straten… Het klimaat verandert en dat heeft directe gevolgen, ook voor onze regio. In de toekomst zijn steeds grotere extremen te zien. Zo neemt de hevigheid van intense regenbuien toe en krijgen we vaker te maken met wateroverlast.

Het waterbeheer in onze regio is een zaak van ons allemaal. Hoe gaan we hier in de toekomst mee om? Wat kunt u doen?

Werkconferentie Klimaat op 16 april
De gemeenteraad van Beverwijk wil samen met inwoners, ondernemers, de gemeenteraad van Heemskerk, het Hoogheemraadschap en belangenorganisaties in gesprek over klimaatverandering en de gevolgen daarvan voor onze omgeving. Zaterdag 16 april bent u van harte welkom bij de Werkconferentie Klimaat, waarin wordt ingegaan op de aard en de ernst van de problematiek, de effecten, de inzet van de gemeente en de rol van inwoners en ondernemers.

Burgemeester ontvangt Gerrit Hiemstra
De conferentie is gratis toegankelijk en vindt plaats in het stadhuis van Beverwijk. Burgemeester Freek Ossel ontvangt weerman Gerrit Hiemstra, bekend van het NOS Journaal. De meteoroloog zal het weerbericht van 2050 voorspellen voor Beverwijk en Heemskerk en de gevolgen van klimaatverandering schetsen. Daarna gaan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de Omgevingsdienst IJmond in op de regionale aspecten. In werkgroepen bespreken de deelnemers vervolgens hoe we kunnen omgaan met het waterbeleid in onze regio. Ten slotte geven medewerkers van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk aan hoe zij de input van de werkconferentie gebruiken voor het uitwerken van het gemeentelijk rioleringsplan.

Aanmelden
De werkconferentie op zaterdag 16 april duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Voor een verantwoorde lunch wordt gezorgd. U kunt zich tot en met 8 april als deelnemer aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected] Of bel met de raadsgriffie: 0251-256324. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Reacties

Cookieinstellingen