Studenten bouwen marktkraampje

Foto: Omgevingsdienst IJmond

In opdracht van Omgevingsdienst IJmond (ODIJ) zijn deze week twee teams bezig geweest met de bouw van twee marktkramen.

De kramen werden gebouwd door studenten van het Nova College, het Technisch College Velsen en het Kennemer College. Veertien dagen geleden werden de teams samengesteld en werd als ‘kick-off’ een bezoek gebracht aan Sortiva BV, een bedrijf dat afvalstoffen scheidt en sorteert in te hergebruiken componenten.

De teams streden tegen elkaar in wedstrijdverband. De stands moesten voldoen aan verschillende eisen: Ze moesten worden gemaakt van tweedehands materialen, moesten draag- en opvouwbaar zijn en ze moesten een voorziening bevatten voor een projectiescherm en een beamer. Verder moest de stand ruimte bieden aan twee personen en mocht niet zwaarder zijn dan 25 kilo.

Samenwerken en ondernemerschap
Het project draaide om interdisciplinaire samenwerking, innovatief en creatief denken en maatwerk, vanuit de gedachte dat op die manier leerlingen beter worden voorbereid op de arbeidsmarkt, waar initiatief nemen, samenwerken en ondernemerschap steeds belangrijker worden.

Tijdens het maken van de stand werden de verschillende stappen, als onderdeel van het project, door leerlingen zelf gefilmd. Beide stands werden beoordeeld door een jury bestaande uit Tim de Rudder, wethouder milieu van Beverwijk en tevens voorzitter van Omgevingsdienst IJmond, Michelle Koolen van Ozlines Surfschool, Mark Denys, directeur Technical bij Tata Steel en Jan Boudesteijn, programmamanager van Techport.

Team Wouter
De prijs voor het winnende team, surflessen en een lunch, werd ter beschikking gesteld door de Surfschool Ozlines en strandpaviljoen Aloha. De prijs werd gewonnen door Team Wouter. Dit team bestond uit leerlingen van het Nova College en Technisch College Velsen: Wouter Jeursen, Noah van Heusden, Martijn Buur, Ramon Alders en Joel Young.

Reacties