KNRM-reddingstation Wijk aan Zee zet boothuisdeuren open voor publiek in kader van Nationale Reddingsbootdag

Foto: KNRM

Zaterdag 30 april zet KNRM-reddingstation van Wijk aan Zee haar Boothuisdeuren vanaf 10:00 tot 16:00 uur wijd open voor donateurs, toekomstige donateurs en geïnteresseerd publiek. Dit gebeurt in het kader van de Nationale Reddingsbootdag.

Brandweer
In het Boothuis zullen tal van activiteiten plaatsvinden. Zo heeft de Beverwijkse brandweer haar medewerking toegezegd en met een tankautospuit ter plaatse komt. Publiek (en zeker de jeugd) wordt in de gelegenheid gesteld om een fictief brandje te blussen en de bepakking van de tankautospuit te bekijken. De vrijwilligers van brandweer Beverwijk zullen daarbij graag de nodige uitleg geven.

Ambulancedienst
Ook de ambulancedienst is vertegenwoordigd met een ziekenauto. De aanwezige verpleegkundige zal dan uitleg geven over de inhoud van het voertuig en het reanimatiemateriaal.

Reddingsbrigade
Ook de Reddingsbrigade van Wijk aan Zee laat zien waartoe zij in staat is en hoe zij zich gedurende het zomerseizoen inzet om de badgasten een veilige duik in zee te waarborgen. Daarbij speelt ook de onderlinge medewerking met de plaatselijke KNRM een belangrijke rol, reden waarom er geregeld gezamenlijk geoefend wordt.

Boothuis van de KNRM in Wijk aan Zee (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Boothuis van de KNRM in Wijk aan Zee (Foto: Wim Meijer Fotografie)

Videopresentatie en springkussen
En ook draait er in het Boothuis constant een video- en fotopresentatie over het reddingswerk van de KNRM. Daarbij zijn een kop koffie of een blikje fris altijd onder handbereik. En tenslotte is er ook gedacht aan de kleinste bezoekers aan de Nationale Reddingsbootdag door voor het Boothuis een springkussen op te stellen.

Seatrack
Op het strand van Wijk aan Zee staat, naast de reddingboot en het Kusthulpverleningsvoertuig, de Seatrac, opgesteld. De vrijwilligers van het station geven uitleg waarvoor het materiaal in dit voertuig is bedoeld.

150502_265_banner

Meevaren met reddingsboot
Vanaf 10:00 uur zal de reddingboot ‘Donateur’ in zee gelanceerd worden. Donateurs, of publiek dat zich op het strand als donateur aanmeldt, mogen met de reddingboot meevaren en ervaren hoe het is om met een snelheid van rond de 30 mijl (54 km/uur) over zee te varen. De schipper van de reddingboot zal daarbij aan de gasten laten zien dat zijn schip enorm wendbaar is en onder de meest extreme omstandigheden inzetbaar is om in problemen geraakte schepen of personen te benaderen.

Om mee te varen is het belangrijk dat donateurs de ‘Boarding Pass’ (door het KNRM-Hoofdkantoor per post aan hen verstrekt) meenemen. Op het strand is een entree naar de reddingboot geplaatst waar men zich kan melden. Per persoon wordt bij het opstappen een reddingvest verstrekt. Voor kinderen is een minimale lengte vereist om mee te mogen varen. De meetpaal daarvoor staat opgesteld bij de entree naar de reddingboot.

Informatie
Meer nieuws en informatie over het reddingswerk van de KNRM is terug te vinden op de website KNRM-station Wijk aan Zee

affiche-banner

 

 

Reacties

Cookieinstellingen