Eerste werkdag ‘met zonder’ Velsertunnel live op Beverwijk.Nieuws.nl

Foto: Velsertunnel

De inwoners van de IJmond hebben er al maanden met angst en beven naar uit gekeken: de afsluiting van de Velsertunnel. Is deze megaoperatie goed voorbereid of wordt het een maandenlange verkeerschaos?

Actuele informatie
Natuurlijk kunnen de media de situatie op de weg niet veranderen. Maar door goede verslaggeving over de actuele verkeerssituatie kunnen ze wel meehelpen om automobilisten goed te informeren alvorens ze de weg op gaan.

De regionale omroep NH doet samen met de mediapartners RTV Seaport, Heemskerk FM, 251TV en Radio Beverwijk op 18 april uitgebreid verslag van de eerste spitsdag na de sluiting van de Velsertunnel. Op internet, radio en televisie worden automobilisten en het thuisfront op de hoogte gehouden. Wordt het file? Welke sluiproute moet je nemen? Je hoort en ziet het bij de regionale en lokale omroepen, alsmede op Beverwijk- en Heemskerk.Nieuws.nl.

Spitstijd en updates op TV
In het ochtendprogramma NH Spitstijd (6.00 – 9.00 uur) op radio wordt elk kwartier actuele verkeersinformatie gegeven en staan verslaggevers op knelpunten. Op tv zijn er updates om 7.00 uur, 8.00 uur en 9.00 uur, 17.00 en 18.00 uur. En online wordt iedereen van minuut tot minuut op de hoogte gehouden van wat er op de weg gebeurt.

NH Nieuwsnetwerk
De samenwerking vindt plaats in het kader van het NH Nieuwsnetwerk dat door de regionale omroep is opgezet. Binnen dit netwerk werkt NH samen met ruim dertig lokale omroepen, nieuwssites en kranten. Er worden onderwerpen uitgewisseld, faciliteiten gedeeld en grote projecten worden gezamenlijk uitgevoerd. ”Dit project toont aan hoe belangrijk en waardevol de samenwerking van NH en zijn lokale partners is”, aldus Jacky de Vries, hoofd nieuws van NH.

Link naar directe uitzending
Lezers van Beverwijk- en Heemskerk.Nieuws.nl kunnen de uitzending van RTV NH ontvangen door te klikken op onderstaande afbeelding, en vervolgens de pijl aan te klikken op het blauwe scherm. Wim Meijer Fotografie_5I5A0171 1e werkdag

Reacties