Noppes: van ‘gewone’ kringloopwinkel tot kringloopwarenhuis

Foto: Noppes

Zaterdag 30 april om 13.00u zullen de Beverwijkse wethouders De Rudder en Erol de officiële opening verrichten van het kringloopwarenhuis Noppes aan de Parallelweg 10 in Beverwijk.

De Noppes Kringloopwinkel heeft een oppervlakte gekregen van 3.600 vierkante meter en zal uitgroeien tot het grootste kringloopwarenhuis van Nederland. De nieuwe winkel kan het komende weekend door talloze koopjesjagers uit Beverwijk en omgeving worden (her)ontdekt.

De nog redelijk korte geschiedenis van Noppes blijkt een succesverhaal te zijn. In 2009 werd Noppes verzelfstandigd en ondergebracht in een stichting zonder winstoogmerk. Noppes bewees zich vervolgens in die bijna 7 jaar als een ideëel en doordacht winkel- en werkconcept dat landelijk aansloeg. Het levende bewijs daarvan zijn de inmiddels vijftien (!) Noppes-winkels in onder andere de IJmond, West-Friesland, Zaanstreek/Waterland en Midden-Holland.

2015-12-18 09.16.47 banner

Duidelijke missie
Noppes heeft een duidelijke, dubbele missie. De kringloopwinkel beperkt de hoeveelheid grof huisvuil door het stimuleren van hergebruik, met balans tussen milieu, mens en maatschappij. In de professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels krijgen 688 minder kansrijken op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op de arbeidsmarkt te ontwikkelen.

Elke dag weer spannend
Lage prijzen en een hoge doorloopsnelheid, dat kringloopwinkels. Dat betekent ook dat er elke dag weer nieuwe spullen in de winkel opduiken. Zo wordt er in de kringloopwinkels dagelijks een grote hoeveelheid kleding gesorteerd, om vervolgens direct in de winkels te worden aangeboden. Verder organiseert Noppes in en rond de diverse winkels regelmatig themamarkten, zoals een Noppes-weekend, kledingmarkt, boeken- en platenbeurs, kofferbakmarkt, taxatiedag en een heuse kunst & kitschdag.

2015-12-18 09.25.06 banner

Helemaal hip met vintage
Dat je in een kringloopwinkel zo’n beetje alles voor in en om het huis kunt vinden bewijst het nieuwe Noppes-kringloopwarenhuis. Naast een grote assortiment van meubelen, potten, vazen, (strip)boeken, beeld- en geluidsdragers beschikt Noppes over een zeer uitgebreide collectie tweedehands kleding. Lage prijzen en… wat is er nou hipper dan met gevoel voor trends in vintage rond te lopen…? Over retro gesproken: ook liefhebbers van het aloude vinyl komen bij Noppes ruimschoots aan hun trekken. De fraaie, zwart glanzende grammofoonplaten zijn weer helemaal terug, zeker bij Noppes!

Weggooien is zonde!
Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Noppes op werkdagen spullen aanbieden. Wie iets aan Noppes kwijt wil maar geen vervoer heeft, kan de ophaaldienst inschakelen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Alleen even bellen met Noppes Beverwijk (0251) 745 700.

Uitgebreide informatie zoals openingstijden, adressen en routebeschrijvingen kun je vinden op www.noppeskringloopwinkel.nl

2015-12-18 09.26.08 banner

Reacties