Koningin Wilhelmina Fonds zoekt enthousiaste vrijwilligers

Foto: KWF

Het Koningin Wilhelmina Fonds afdeling Beverwijk is op zoek naar enthousiaste bestuursleden.

Ieder jaar krijgen ruim 100.000 Nederlanders de diagnose kanker. In Beverwijk heeft het KWF, samen met veel vrijwilligers meegeholpen om het aantal kankerpatiënten naar beneden te brengen. Elk jaar organiseert het KWF in september een collecte om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek. Om de collecte in juiste banen zoekt de organisatie nu naar nieuwe bestuursleden.

Vrijwilligerswerk bij KWF Beverwijk 
Iris Candido, regiocoördinator bij KWF Kankerbestrijding: “Wij zijn bijzonder dankbaar voor de inzet van de vrijwilligers in Beverwijk. Wij vinden het belangrijk dat we dit goede werk ook in de komende jaren veilig kunnen stellen en eventueel kunnen uitbreiden. Daarom zijn we heel hard op zoek naar vrijwilligers die zich in de gemeente Beverwijk als bestuurslid willen inzetten.

KWFlogo - banner

Op dit moment heeft KWF afdeling Beverwijk een vacature voor een voorzitter, een collectecoördinator en een penningmeester: mensen die de verbindende schakel vormen tussen KWF en de vrijwilligers.

“Dat is belangrijk, want met elkaar zorgen we ervoor dat er geld bij elkaar komt voor wetenschappelijk kankeronderzoek”, aldus Iris Candido. “Dankzij dit onderzoek is er al veel vooruitgang geboekt. Zo is het percentage kankerpatiënten dat vijf jaar na de diagnose nog in leven is in de afgelopen 65 jaar gestegen van gemiddeld 25% naar 62%. Dat betekent dat we samen de dag dichterbij brengen dat we kanker verslaan. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan deze missie is van harte welkom.”

Aanmelden als bestuurslid
Wilt zich wil inzetten voor KWF Kankerbestrijding en geïnteresseerd is in een bestuursfunctie in Beverwijk kan contact opnemen met Iris Candido via (06) 22 51 00 74 of [email protected]

Reacties