Lezing door ‘mensenfotograaf’ Govert de Roos bij ISOO.nu

David Bowie live in concert Ahoy Rotterdam at 13-05-1976
Foto: Govert de Roos

Het fotografiecentrum ISOO.nu organiseert op maandag 9 mei 2016 een unieke lezing: de bekende fotograaf Govert de Roos vertelt over alle facetten van zijn loopbaan als fotograaf.

Govert de Roos is een mensenfotograaf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menig nationale en internationale beroemdheid zich in de afgelopen 35 jaar graag door hem liet fotograferen. Het publiek betitelt hem dan ook regelmatig als de grondlegger en bekendste exponent van de Nederlandse glamourfotografie. Echter, de liefde voor zijn vak en voor de mens in het bijzonder staat bij hem bovenaan. Binnen de hoge technische eisen die hij stelt moet ruimte zijn voor de menselijke relatie. Zijn beelden moeten leven en iets vertellen. De creatieve overdracht staat centraal.

Kitty Courbois (Foto: Govert de Roos)
Kitty Courbois (Foto: Govert de Roos)

Inspiratie
Naast zijn werk voor tijdschriften, boeken, internationale reclamecampagnes, cd-hoezen, theater- en filmaffiches, besteedt hij veel tijd aan zijn vrije werk: de beelden die hij zelf wil maken, ook zonder model. Zijn inspiratie vindt hij op straat, in de natuur of in een ontmoeting, en soms per toeval. Zo is hij altijd op zoek naar dat ene magische moment: het bijna 3-dimensionale beeld.

Plaats, tijd en kaarten
De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu, Stationsplein 46 in Beverwijk, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf per e-mail te reserveren via lez[email protected] De kaarten kosten € 7 per stuk in de voorverkoop (€ 8 op de avond zelf).

ISOO.nu
ISOO.nu is hét centrum voor fotografie binnen de regio IJmond dat tot doel heeft mensen van jong tot oud, van amateur tot professional, een podium te bieden om fotografie te beleven. Met enige regelmaat worden er lezingen en exposities georganiseerd. Elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur is het fotografiecentrum ISOO.nu geopend. Elke 3e maandag van de maand wordt het Fotocafé IJmond georganiseerd. Amateurfotografen en professionals, maar ook belangstellenden, ontmoeten elkaar in een informele setting. Voor meer informatie: www.isoo.nu / www.facebook.com/isoo.nu.

Reacties