Nog plaats voor enkele teams Dodgeball-scholierentoernooi Bounz®

Foto: Bounz®

Op zondag 24 april organiseert Bounz® Beverwijk een gratis Dodgeball-toernooi voor leerlingen van basis- en middelbare scholen in Beverwijk.

Al enige tijd geleden kondigde Bounz® aan dit toernooi te organiseren, en bood tevens de mogelijkheid aan basisscholen in Beverwijk om gebruik te maken van een gratis trainingsuurtje, resp. kennismaking in de maand voorafgaand aan het toernooi. De oproep bleek niet aan dovemansoren gericht. Tientallen schoolklassen meldden zich aan voor een gezellige en actieve kennismakingstraining in Sporthal Kinheim of in de gymzalen van de diverse scholen onder de deskundige leiding van trainers van Bounz® en van buurtcoach/instructeur Robin Welp.

IMG_7923 banner 1

Dit is Dodgeball
De een ziet ’t als een nieuwe sport, de ander juist als ‘eeuwenoud’. De waarheid ligt in het midden: het is een oude sport in een nieuw jasje: het aloude ‘trefbal’ maar dan net wat sneller, net wat andere regels en bovenal een ander speelveld. Niet de gewone vloer van een sporthal, maar het mega-trampolineveld van Bounz®. Vooral dat laatste maakt de bewegingen op het veld sensationeler terwijl het ‘vallen’ een stuk minder pijnlijk is, en daarmee de sport dus ook minder blessuregevoelig.

Enthousiaste reacties
Weliswaar worden de kennismakingslessen voor de basisscholen gegeven op de ‘gewone’ vloeren, toch hebben de lessen die tot nu toe zijn gegeven alleen maar enthousiaste reacties opgeleverd bij de leerlingen. En al dat enthousiasme lijkt zich nu ook te vertalen in de deelname aan het Dodgeball-toernooi van 24 april a.s. wat een gezellige en drukke wedstrijddag belooft te worden.

IMG_7942 banner 2

Sponsors
Behalve Bounz® participeert ook de Gemeente Beverwijk in de organisatie, en ook buurtcoach Robin Welp van de Evenementenmakelaar levert zijn bijdrage aan het welslagen van dit scholentoernooi. Daarnaast zijn ook McDonalds Beverwijk en Cineworld aangetrokken als sponsors van het evenement, waardoor er ook aantrekkelijke prijzen klaarliggen voor de 3 teams die als hoogste eindigen.

Alles over inschrijven

  • Tot wanneer? Het is ook de komende dagen nog mogelijk tot uiterlijk zaterdag 23 april.
  • Wie mogen deelnemen? Het toernooi is bestemd voor leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen en klassen 1 en 2 van de middelbare scholen .Uiteraard zijn dat binnen het toernooi verschillende categorieën.
  • Schrijf je in via school of persoonlijk? De scholen staan volledig los van de inschrijving van het toernooi. Dat betekent dat je jezelf inschrijft via het digitale inschrijfformulier. Je kunt inschrijven voor jezelf, maar ook als groepje. Uiteindelijk worden er uit de inschrijvingen teams geformeerd bestaande uit 8 spelers.
  • Wat zijn de kosten? Deelname is geheel gratis!
  • Wanneer is het toernooi? Op zondag 24 april vanaf 10:00 uur. De eindtijd is afhankelijk van het aantal deelnemende teams. Na de laatste wedstrijd is de prijsuitreiking.

IMG_8969-01 banner 4

Meer weten over Dodgeball? Kijk op: http://www.ndbb.nl/scholen-dodgeball-toernooi-2016/

Voor inschrijven klik op Inschrijfformulier 

Reacties