Laatste wens van Heemskerkse huisarts: “Chemostoelen voor het RKZ”

Foto: 251tv

Na 30 jaar huisarts te zijn geweest, waarvan 27 jaar in Heemskerk, moet dokter Ruiter noodgedwongen afscheid van zijn patiënten. Hij doet dat gedurende een bijzondere Open Dag in zijn huisartsenpraktijk met een bijzondere actie ‘Chemostoelen voor het RKZ’

(Bron: 251tv)

Darmkanker
Ongeveer 15 maanden werd bij de Heemskerkse huisarts Dr.Ruiter, gedurende een nascholing echografie, darmkanker ontdekt met leveruitzaaiingen. Ondanks operatieve behandeling zaaide de ziekte verder uit, waarna een traject volgde met palliatieve chemotherapie, met als doel nog enige tijd te kunnen genieten van mooie en waardevolle dingen, vooral ook met het eigen gezin.

Chemo gestopt
Inmiddels is Dr.Ruiter gestopt met de chemobehandeling. Na 4 maanden chemo en waarvan hij 3 maanden ziek was, was hij er klaar mee. Sinds hij stopte is hij weer in staat leuke dingen doen met de familie en ook om na te denken over hoe het verder moet met de praktijk. En ook heeft hij de energie gevonden om nog een laatste wens tot uitvoer te brengen: het opzetten van een actie om geld bijeen te brengen voor chemostoelen voor het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Chemostoelen
Gedurende zijn chemobehandelingen werd Dr.Ruiter geconfronteerd met zijn lichamelijke onvermogen. Dat onvermogen zou een stuk kunnen worden verzacht door het gebruik van speciale stoelen. Op TV had hij in de serie Breaking Bad gezien dat er in Amerika luxe comfortabele chemostoelen bestonden. Als ervaringsdeskundige weet Dr.Ruiter als geen ander wat deze stoelen voor patiënten kunnen betekenen.

Voor zijn afscheid op zaterdag 23 april heeft Dr.Ruiter dus maar één wens: geld om chemostoelen te kunnen kopen voor het Rode Kruis Ziekenhuis.

Gedurende een interview met 251tv vertelt Dr.Ruiter over zijn ziekte, zijn goede en slechte momenten van het afgelopen jaar, en vooral ook over zijn laatste wens.

Voor meer informatie over Dr.Ruiter, de actie  “Chemostoelen voor het RKZ”, het bestellen van T-shirts en de mogelijkheid om geld te doneren kijk op de website: Afscheid Dr.Ruiter

Meer 251TV-producties (TV uit de hele regio twee-vijf-een) zijn te bekijken via YouTube, Facebook, Twitter en Ziggo Kanaal 42 (digitaal) of Kanaal 45 (analoog).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen